Acasa Top SecretArmata Siria. Flota SUA este pregătită pentru un atac puternic

Siria. Flota SUA este pregătită pentru un atac puternic

scris de M.A.
9 afisari

Navele de război americane din Mediterana sunt pregătite pentru un „atac puternic” împotriva regimului sirian dacă preşedintele Barack Obama dă ordin în acest sens.

Siria. Flota SUA este pregătită pentru un atac puternic

Siria. Flota SUA este pregătită pentru un atac puternic

Deşi Washingtonul a amânat pentru moment orice acţiune militară împotriva Damascului, pentru căutarea unei soluţii diplomatice de ultimă şansă, secretarul US Navy Ray Mabus a declarat că distrugătoarele americane echipate cu rachete de croazieră sunt poziţionate în continuare în estul Mediteranei, transmite Mediafax. „Vă garantez că, dacă ni se spune să atacăm, vom ataca puternic şi repede”, a declarat Mabus, într-un discurs susţinut la National Defense University, după o zi de la discursul televizat al preşedintelui Obama, care a pledat pentru o acţiune militară „limitată” în cazul în care regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad refuză să renunţe la aresenalul chimic.

„Aşa cum a spus preşedintele (Statelor Unite) ieri (marţi) seara, (atacul) va fi chirurgical şi va reduce capacităţile regimului al-Assad„, a adăugat el.

Această declaraţie a secretarului US Navy confirmă că forţele navale vor fi avanpostul oricărui atac american împotriva Siriei, bazat în principal pe rachete de tip Tomahawk lansate de pe aceste nave, de pe mare. Patru distrugătoare americane înarmate cu rachete de croazieră sunt mobilizate în estul Mediteranei, în eventualitatea unor atacuri punitive, în urma presupusului atac cu arme chimice al regimului al-Assad de la 21 august la periferia Damascului. Pe de altă parte, portavionul Nimitz şi escorta sa – un crucişător şi trei distrugătoare înarmate cu rachete – rămân poziţionate în Marea Roşie.

1 comentariu

digital 12-09-2013 - 16:59

păi, să înceapă balul!
la 100 de mii de morți, ce mai contează 50 de mii, nu?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult