Acasa Top SecretArmata Siria. Lovitură militară occidentală în următoarele zile?

Siria. Lovitură militară occidentală în următoarele zile?

scris de M.A.
9 afisari

Puterile occidentale i-au spus opoziţiei siriene să se aştepte la o lovitură împotriva forţelor preşedintelui Bashar al-Assad în următoarele zile.

Siria. Lovitură militară occidentală în următoarele zile?

Siria. Lovitură militară occidentală în următoarele zile? (foto: dailymail.co.uk)

‘Opoziţiei i s-a spus, în termeni clari, că o acţiune pentru a descuraja utilizarea în continuare a armelor chimice de către regimului lui Assad ar putea veni în următoarele câteva zile, însă ar trebui să se pregătească totuşi pentru negocieri de pace la Geneva’, a afirmat una din surse, prezentă la întâlnirea de luni de la Istanbul, pentru agenţia de presă britanică Reuters. Întâlnirea, ce a avut loc la un hotel din centrul Istanbulului, s-a desfăşurat între înalţi responsabili ai Coaliţiei Naţionale Siriene, inclusiv preşedintele său, Ahmad Jarba, şi emisari ai 11 membri ai alianţei ‘Prietenii Siriei’, printre care şi reprezentantul american Robert Ford, cel mai înalt oficial al SUA responsabil cu dosarul sirian, au precizat aceleaşi surse, transmite Agerpres.

Ministrul american al apărării Chuck Hagel a declarat marţi, într-un interviu pentru BBC, că armata SUA este pregătită să acţioneze imediat, în cazul în care preşedintele Barack Obama decide o acţiune împotriva Siriei, scrie Reuters. ‘Am mutat resurse pentru a putea îndeplini şi a ne conforma oricărei opţiuni pe care doreşte să o ia preşedintele’, a afirmat Hagel într-o vizită în Brunei, potrivit unei transcrieri parţiale oferite de BBC.

Comentariile lui Hagel survin la o zi după ce secretarul de stat american, John Kerry, a pregătit terenul pentru o posibilă acţiune militară împotriva guvernului sirian, afirmând că utilizarea armelor chimice în apropiere de Damasc este ”de netăgăduit”.

Londra pregăteşte planuri pentru o posibilă acţiune militară în Siria

Marea Britanie pregăteşte planuri pentru o posibilă acţiune militară ca răspuns la folosirea armelor chimice în Siria, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al premierului David Cameron, transmite Mediafax.

„Nicio decizie nu a fost luată pentru moment. Continuăm să discutăm cu paternerii noştri internaţionali despre cum ar trebui să fie răspunsul adecvat, dar în acest cadru pregătim planuri militare pentru această situaţie”, a afirmat purtătorul de cuvânt. „Este vorba despre a examina modalitatea de a împiedica folosirea armelor chimice pentru că este ceva total abject şi contrar dreptului internaţional”, a adăugat el. „Vom anunţa mai târziu în cursul zilei dacă va avea sau nu loc o convocare anticipată (a Parlamentului) pentru a discuta despre aceste probleme”, a continuat purtătorul de cuvânt, în timp ce deputaţii i-au cerut premierului să convoace Parlamentul, care este în vacanţă până la 2 septembrie.

David Cameron, care şi-a scurtat vacanţa şi se afla marţi la Downing Street, a discutat în ultimele zile cu mai mulţi lideri mondiali, între care preşedintele rus Vladimir Putin, cel american Barack Obama şi cel francez François Hollande. El va continua discuţiile pentru a decide un „un răspuns proporţional” la atacul din Siria de la 21 august, a afirmat purtătorul de cuvânt.

2 comentarii

CONGO 27-08-2013 - 19:43

Totusi Siria nu are chiar atat de mult petrol ca sa justifice o interventie superioara, de la tarile excesiv de civilizate.

ValVerde 27-08-2013 - 21:29

Tarile civilizate nu alearga dupa petrolul sirian.
Oficial, ei vor metil-ul din sarin ca sa umfle balonase de Craciun.

Scopul adevarat sint gazele de sist siriene pe care le vor aduce la suprafata prin metoda Tomahawk.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult