Acasa Top SecretArmata Siria: Mai multe arme livrate de americani au ajuns pe mȃinile SI

Siria: Mai multe arme livrate de americani au ajuns pe mȃinile SI

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Pentagonul a anunțat că un transport de arme lansate de forțele americane deasupra Kobane, în Siria, a căzut din greșeală în mâinile jihadiștilor Statului Islamic (SI) în loc să ajungă la combatanții kurzi.

Siria: Mai multe arme livrate de americani au ajuns pe mȃinile SI (foto:article.wn.com)

Siria: Mai multe arme livrate de americani au ajuns pe mȃinile SI (foto:article.wn.com)

Armele, munițiile și materialul medical lansat în zorii zilei de luni, 21 octombrie, kurzilor din cadrul Unităților de protecție a poporului (YPG) au ratat ținta și au luat direcția pozițiilor organizației SI. Un purtǎtor de cuvȃnt al Pentagonului, Colonelul Steven Warren, a afirmat cǎ un prim transport a putut fi distrus de o lovitură aeriană înainte de a ajunge la jihadiști, dar un al doilea „a luat o direcție greșită și fără îndoială a căzut în mâinile dușmanilor noștri”.

Operațiunile de parașutare „sunt extrem de complexe” și „nu este neobișnuit” ca vântul să devieze transporturile de ținta lor, a adăugat colonelul, potrivit Agerpres. Reprezentantul Pentagonului a mai menționat cǎ materialul pe care insurgenții SI ar fi pus mâna „nu le va da niciun avantaj” în lupta pe care o poartă la Kobane, un oraș sirian cu majoritate kurdă.

Armele și munițiile lansate de trei avioane cargou C-130 au fost furnizate de autoritățile kurde din Irak.Kurzii din Kobane cer de mai multe săptămâni creșterea sprijinului extern în confruntarea cu jihadiștii, mai numeroși și mai bine înarmați. În ultimele săptămâni, SUA și-au intensificat loviturile aeriene în jurul orașului pentru a-i sprijini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult