Acasa Top SecretArmata Siria rǎspȃndește arsenalul chimic pe teritoriul țǎrii

Siria rǎspȃndește arsenalul chimic pe teritoriul țǎrii

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Siria a început să disperseze arsenalul chimic în aproximativ 50 de locuri, cu scopul de a complica sarcina celor care urmează să îl plaseze sub control internaţional.

Siria rǎspȃndește arsenalul chimic pe teritoriul țǎrii (foto: almanar.com.lb)

Publicaţia The Wall Street Journal, care citează oficiali americani sub protecţia anonimatului, afirmă că o unitate militară specializată, Unitatea 450, deplasează de multe luni, ceea ce a făcut inclusiv săptămâna trecută, aceste stocuri de arme chimice, de peste 1.000 de tone, potrivit unor experţi. Aceste arme chimice au început să fie deplasate, în urmă cu aproximativ un an, dinspre partea de vest a Siriei, unde sunt stocate, către 24 de locuri importante pe teritoriul întregii ţări.

Unitatea 450 a început totodată să recurgă la zeci de locuri de mai mică importanţă, în total fiind vorba de aproximativ 50 de locuri, împrăştiate pe tot teritoriul sirian, scrie publicaţia. În pofida acestei strategii, serviciile americane şi israeliene de informaţii apreciază că ştiu în continuare unde se află cea mai mare parte a stocurilor de arme chimice, adaugă cotidianul american de afaceri.”Ştim în mod clar mai puţin decât ştiam în urmă cu şase luni despre localizarea acestor arme”, a recunoscut unul dintre oficiali.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a angajat să trimită ONU documentele necesare semnării acordului privind interzicerea utilizării armelor chimice, reclamând în schimb concesii importante Washingtonului. Conform mediafax, americanii şi ruşii au început joi, la Geneva, discuţii, prevăzute pentru cel puţin două zile, la care participă experţi în dezarmare, care vizează modul de plasare a arsenalului chimic sirian sub control internaţional, o iniţiativă lansată luni de către Moscova şi care a îndepărtat ameninţarea unor atacuri occidentale asupra regimului de la Damasc.

3 comentarii

MalVerde 13-09-2013 - 13:32

Dar o dovada serioasa, ca de exemplu niste poze bine retusate cu soldati carind galeti de prafuri chimice pe cind poarta masti de gaze pe fata?

Apropos, Rumsfeld tot mai este consilier la Adobe?

pathfinder 13-09-2013 - 13:56

Da.
Divizia Photoshop.

La Reader si FlashPlayer a dat chix.
Nepotrivire de caracter…

ValVerde 13-09-2013 - 15:36

” ca de exemplu niste poze”

===

„poze” ???…n-au nevoie de poze !
Au nevoie de coordonate geografice pe care sa le programeze in rachetele alea.
Dupa care le returnam galetile goale, ca nu vrem „victime colaterale”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult