Acasa Top SecretArmata Siria: Şeful poliţiei militare a dezertat

Siria: Şeful poliţiei militare a dezertat

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Comandantul poliţiei militare din Siria, Abdulaziz al-Shalal,  a dezertat din guvernul preşedintelui Bashar-al Assad şi a fugit în Turcia.

Urmarile atacului de la Raqqa (foto:samaa.tv)

Într-o înregistrare video publicată de generalul locotenent Abulaziz al-Shalal online acesta anunţă că „Armata nu a reuşit să-i protejeze pe sirieni şi s-a transformat în ‘bande de ucidere’ „ Anunţul a survenit în contextul unor informaţii privind un atac lansat de guvernul sirian în provincia Raqqa. După ce ar fi trecut graniţa în Turcia, generalul Shalal a făcut o declaraţie în care afirmă că a dezertat deoarece armata a comis masacre în oraşe şi sate în loc să-i protejeze pe sirieni. „Îmi anunţ dezertarea din armată din cauza devierii acesteia de la misiunea ei fundamentală de a proteja naţiunea şi a transformării ei în bandă de ucidere şi distrugere”, a declarat generalul sirian în înregistrarea video.

Totodată, generalul Shalal a afirmat că dezertarea este mai dificilă din cauza creşterii nivelului de supraveghere. Potrivit bbcnews.co.uk, comandantul a cooperat de la început în secret cu rebelii, corespondentul BBC pentru Orientul Mijlociu, Jim Muir, adăugând că acesta este şi cazul altor responsabili militari care au dezertat.

O sursă de securitate siriană a confirmat dezertarea comandantului forţelor militare, dar a minimalizat semnificaţia acesteia, precizând că Generalul Shalal urma să se retragă în curând şi s-a alăturat revoltei pentru a ‘juca rolul de erou. Conform Agerpres, aproximativ 20 de persoane, între care opt copii, au fost ucise în atacul lansat de forţele guvernamentale siriene în provincia Raqqa.2 comentarii

geek-a-contra 27-12-2012 - 10:14

o stire care a venit la pachet cu vestea dezertarii sefului politiei militare dar trecuta cu vederea de media din Ro, probabil nefiind atit de spectaculoasa : ministrul de interne sirian a plecat in graba dintr-un spital din beirut spre siria dupa ce in liban s-a cerut arestarea lui ptr represiunile siriene din ’86. in masura in care libanul era considerat un fel de curte din spate in care siria facea si taia ilustreaza cit se poate de clar slabiciunea lui assad.

pe de alta parte sper din tot sufletul ca puterea in siria va fi preluata de forte mederate si nu de islamistii duri…

andra 28-12-2012 - 08:36

Dar esti de acord ca trebuie gasita odata o solutie in favoarea pacii si a stabilitatii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult