Acasa Top SecretArmata Sistemul antirachetă Aegis este pregătit pentru a fi instalat la Deveselu

Sistemul antirachetă Aegis este pregătit pentru a fi instalat la Deveselu

scris de G. D.
3 afisari

Americanii pregătesc instalarea sistemului antirachetă Aegis la Deveselu, ritmul de lucru fiind foarte avansat.

Sistemul antirachetă Aegis

Sistemul antirachetă Aegis

Militarii americani demontează sistemul antirachetă terestru Aegis din baza companiei Lockheed Martin situată în statul New Jersey și pregătesc trasnportul instalaţiei la baza Deveselu din România, unde vor fi staţionate elemente ale sistemului antibalistic al NATO, potrivit site-ului defensenews, citat de Mediafax.

Demontarea primului sistem terestru Aegis a început în urmă cu câteva zile la poligonul de testare al companiei Lockheed Martin din Moorestown, în New Jersey, iar lucrările sunt foarte avansate, după cum susțin reprezentanții companiei. „Ritmul de lucru este uimitor”, a declarat Nick Bucci, director responsabil de testele antirachetă la compania Lockheed Martin.

Toate componentele sistemului de interceptare şi radarului vor fi urcate în 60 de containere care vor fi transportate în România. Mai multe astfel de sisteme Aegis adaptate pentru uz terestru (Aegis Ashore) urmează să fie instalate la baza de la Deveselu (România), până în 2018.

Deveselu, România

Deveselu, România

Scutul antirachetă de la Deveselu face parte din planul „Abordare adaptivă etapizată” care prevede instalarea în Europa, până în 2020, a unor sisteme SM-3 pe platforme antirachetă Aegis şi a unor dispozitive antibalistice terestre în România şi Polonia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult