Acasa Top SecretArmata Sistemul antirachetă de la Deveselu, activ pe 18 decembrie (comunicat oficial)

Sistemul antirachetă de la Deveselu, activ pe 18 decembrie (comunicat oficial)

scris de D.S.S.
2 afisari

Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie, a declarat miercuri, la Washington, pentru Radio România Actualități (RRA), John Heffern, adjunct al asistentului pentru afaceri europene al secretarului de stat american.

aegis deveseluPotrivit informatiilor detinute de Ziua Veche, sistemul antiracheta de la Deveselu este deja operational de mai mult timp, pe 18 decembrie marcandu-se doar oficial punerea lui ]n functiune.

Exclusiv Ziua Veche. Scutul antirachetă de la Deveselul este operaţional. 24 de interceptoare SM-3 Block IB au fost amplasate la sol

John Heffern a participat, miercuri, la Biblioteca Congresului Statelor Unite, la o recepție dedicată Zilei Naționale a României.

Activarea sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu la 18 decembrie „demonstrează foarte, foarte puternic o bună guvernare, transparență și lupta anticorupție”, a declarat el.

„Am fost foarte entuziasmat să văd ce se s-a întâmplat la București în ultimele două luni. Secretarul de stat (John) Kerry a calificat angajamentul României pentru o bună guvernare drept un model pentru alte țări”, a adăugat oficialul american.

Întrebat despre situația de securitate din regiune, el a atras atenția că există „provocări de peste tot”. „Dinspre Est avem, desigur, probleme cu agresiunea Rusiei în Ucraina, avem probleme în Sud, de asemenea. Din perspectiva poziționării sale geografice și a angajamentului politic, România este importantă pentru noi, pentru a putea face față acestor provocări”, a adăugat John Heffern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult