Acasa Top SecretArmata Şoc şi groază în Afganistan. Talibanii au ucis echipa SEAL care l-a lichidat pe Osama

Şoc şi groază în Afganistan. Talibanii au ucis echipa SEAL care l-a lichidat pe Osama

scris de Doru Dragomir
17 afisari

Un elicopter al Forţei NATO în Afganistan (ISAF) s-a prăbuşit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în provincia centrală Wardak, a anunţat un purtător de cuvânt al autorităţilor provinciale.

Talibanii au ucis membrii echipei SEAL care l-a lichidat pe Osama

Peste 20 dintre membrii unităţii de elită Navy Seal care l-a ucis pe liderul al-Qaida Osama ben Laden ar figura printre cei 31 de militari americani morţi în Afganistan, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după doborârea elicopterului lor de către talibani, relatează Sky News.

Potrivit purtătorului de cuvânt al autorităţilor din Wardak (centrul Afganistanului), Shahidullah Shahid, elicopterul s-a prăbuşit în timpul unei operaţiuni nocturne comune cu forţele afgane. „Elicopterul american care s-a prăbuşit noaptea trecută a fost doborât de talibani; el a fost atins de o rachetă lansată de talibani în timp ce decola„, a precizat Shahid.

Aparatul era de tip Chinook, potrivit unei surse din cadrul NATO, un elicopter de transport militar capabil să transporte 44 de militari, pe lângă cei trei membri ai echipajului. 

Treizeci şi unu de membri ai forţelor speciale americane au murit în urma prăbuşirii elicopterului NATO în Afganistan, care a fost doborât de talibani, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au anunţat autorităţile afgane, citate de AFP. Acestea sunt cele mai importante pierderi într-un singur eveniment pentru coaliţia din Afganistan de la începutul intervenţiei străine şi debutul conflictului în 2001.

Preşedintele republicii islamice Afganistan, Hamid Karzai, adresează condoleanţe după prăbuşirea unui elicopter al NATO şi moartea a 31 de membri ai forţelor speciale americane„, precizează un comunicat al preşedinţiei afgane.

Şapte militari afgani – membri ai forţelor speciale afgane, potrivit Ministerului afgan al Apărării – au murit de asemenea în urma prăbuşirii, potrivit comunicatului preşedinţiei.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor din provincia afgană Wardak, unde s-a prăbuşit aparatul de zbor, a declarat că elicopterul american a fost doborât de insurgenţii talibani.

NATO a confirmat că unul dintre elicopterele sale s-a prăbuşit, fără a oferi un bilanţ, naţionalitatea ocupanţilor sau localizarea exactă a prăbuşirii.

Insurgenţii talibani, contactaţi telefonic de AFP, au afirmat că au doborât elicopterul, dar ei revendică adesea acţiuni pentru care nu sunt responsabili.

Membrii Seal Team Six (Echipa Şase Seal) erau transportaţi cu elicopterul de un echipaj al Regimentului 160 de Operaţiuni Speciale al Aviaţiei, potrivit unor oficiali americani. Potrivit unor surse, din echipă făceau parte 22 de membri ai forţelor de elită Seal, trei controlori de trafic ai Forţelor Aeriene, şapte militari din cadrul Armatei afgane, un câine şi îndrumătorul lui, un translator civil şi echipajul elicopterului.

Seal Team Six este o unitate de elită secretă, cunoscută în special pentru uciderea liderului al-Qaida, Osama ben Laden, în mai 2011.

9 comentarii

urbos 07-08-2011 - 02:25

Asta e chiar tare, hahaha. Daca i-au casapit talibanii, e chiar culmea ironiei, daca nu, i-au casapit ai lor sefi, ca si-asa stiau prea multe despre toata mascarada.

sorin 07-08-2011 - 09:34

Minunea de” Schimare la Fata” a adus prabusira elicopterului cu echipa SEAL. Aceasta echipa era loiala lui Barak Obama.Bravo talibanilor.Elicopterul a fost doborat de talibani cu o raketa de fabricatie iraniana.Iranul este complice bravo lui.

sorin 07-08-2011 - 09:40

Ucigasii lui Ben laden au fost ucisi cu sete si tactica.Talibanii sunt mai profesionisti decat echipa SEAL care este loiala regimului american.Ia sa vedem cum le sta si celor de la SEAL UCISI !!! I-au ucis pe cei de la SEAL!! Mama sunt tari astia! dela AlQaeda.O lovitura socanta si denigratoare pt armata de mercenari mai ales pt SUA

piratu 07-08-2011 - 10:56

toate vrajeli, aveti timp sa credeti asa ceva ? astea sunt spuse pentru ca cei din alqaeda sa fie si ei multumiti ca au razbunat moartea lui ben laden.ipoteze sau minciuni ?!

ene 07-08-2011 - 11:28

V-ati gandit ca poate sa fie o combinatie ca sa induca ideea ca cei care l-au ucis pe Bin laden sunt morti si sa fie lasati in pace???

under 07-08-2011 - 12:55

PRESS ASSOCIATION — A military helicopter has crashed in eastern Afghanistan, killing 30 US special operation troops and seven Afghan commandos, the country’s president said.

More than 20 Navy SEALs from the unit that killed Osama bin Laden were among those lost in the crash, according to reports, although none of those killed were thought to have been part of the mission that killed the al Qaida leader.

Parpangh(El) EI, SI....SA, nai-bi MILLA Barack 07-08-2011 - 15:29

Regulile democratice de a purta un razboi , nu se aplica in cazul teroristilor.Daca racheta este din partea ajutorului fratesc al AhmadinJadului, pe EL ,pe EI si pe mamele lor!Sa ,nai-bi milla Barack Obama!

Tache 07-08-2011 - 18:12

Anuntul despre aceasta lovitura militara a fost facuta de presedintele Afghanistanului, Hamid Karzai si nu de americani. Razbunarea talibanilor a fost rapida si sangeroasa. Desi Osama bin Ladin a murit in anul 2001, bolnav de sindromul Marfan, o boala de rinichi, la spitalul american din Dubai, aceasta echipa Seal i-a omorat anul acesta fratele si alti membri de familie.

Printre victime se afla si Batman, Spiderman, Ironman, Green Hornet, Hulk, Mighty Mouse, Captain America si Testoasele Ninja. Condoleante.

Parpangh(El) EI, Yedi... 08-08-2011 - 15:32

…OTH-ule, au murit niste E R O I ai Lumi Libere, ca o E R O A R E ca tine sa verse ura si greatza ! Cand un gonoi ca alde skar.boss & crepetesc ,este ok!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult