Acasa Top SecretArmata „Soimii Carpatilor” pleaca in Afganistan

„Soimii Carpatilor” pleaca in Afganistan

scris de Ziua Veche
11 afisari

Secretarul de stat Mihail VasileOzunu si loctiitorul sefului Statului Major General, generalul-locotenent Stefan Oprea, au participat miercuri, 7 iulie, la Bistrita, la ceremonia prilejuită de plecarea in misiune in Afganistan a militarilor Batalionului 812 Infanterie „Soimii Carpatilor”.

In mesajul prezentat de secretarul de stat Vasile-Ozunu, ministrul apărării nationale Gabriel Oprea le-a cerut militarilor bistriteni ca, in spiritul camaraderiei de arme si solidaritătii care ii caracterizează, să aibă grijă unul de altul, să se protejeze reciproc, in orice imprejurare, să tină seama de lectiile invătate si să respecte strict procedurile de angajare in luptă.Prezenta dumneavoastră in teatrul de operatii reprezintă materializarea sporirii semnificative in acest an a aportului Romaniei la asigurarea securitătii si stabilizării Afganistanului, efort insemnat prin care Armata Romaniei isi onorează statutul de contributor activ la indeplinirea misiunilor din teatrele de operatii. Dumneavoastră, cei care actionati in teatrul de operatii reprezentati pentru mine, ca ministru al apărării nationale, prima mea grijă. Suntem preocupati atat la nivelul conducerii Armatei, cat si la cel al comenzilor Brigăzii 81 si Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, de asigurarea conditiilor pentru sporirea gradului de sigurantă si protectie pe timpul indeplinirii misiunilor si pentru sprijinirea familiilor dumneavoastră”, le-a mai transmis ministrul Gabriel Oprea.

 

Totodată, ministrul le-a multumit militarilor care au actionat si actionează pentru limitarea efectelor inundatiilor, arătand că, asa cum Armata actionează in prima linie pe frontul coalitiei antiteroriste, pentru indeplinirea angajamentelor internationale si pentru a tine flagelul terorist departe de granitele noastre si ale Aliantei, tot asa aici, in tară, armata isi indeplineste cu hotărare misiunile de a veni in ajutorul populatiei si in sprijinul autoritătilor locale in bătălia aprigă cu puhoaiele revărsate.

La festivitate au mai participat, alături de rudele militarilor, seful Statului Major al Fortelor Terestre, generalul-maior Dan Ghica-Radu, reprezentanti ai conducerii Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” si ai autoritătilor publice locale.

Batalionul 812 Infanterie „Soimii Carpatilor” va inlocui Batalionul 33 Manevră si are o bogată experientă internatională, participand, incepind cu 1996, la misiuni in Angola, Balcanii de Vest, Irak si Afganistan. Această misiune va fi a treia prezentă a militarilor bistriteni in teatrul de operatii din Afganistan.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult