Acasa Top SecretArmata Şoimii Carpaţilor s-au întors din Afganistan

Şoimii Carpaţilor s-au întors din Afganistan

scris de D.S.S.
4 afisari

Marţi, 22 februarie, s-a desfăşurat la Bistriţa, în prezenţa şefului Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, ceremonia prilejuită de întoarcerea în ţară a militarilor Batalionului 812 InfanterieŞoimii Carpaţilor” din misiunea îndeplinită în teatrul de operaţii Afganistan. Cu acest prilej, au fost decorate Drapelele de Luptă ale Batalionului 811 „Dragonii Transilvani” şi Batalionului 812 „Şoimii Carpaţilor”, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de război.

Seful SMG decoreaza drapelul de lupta al Soimilor Carpatilor

Seful SMG decoreaza drapelul de lupta al Soimilor Carpatilor

În mesajul său, ministrul Gabriel Oprea le-a mulţumit plutonierului Vasile Zbâncă şi caporalului Paul Ilovan, răniţi în misiune în Afganistan, pentru curajul excepţional, pentru devotamentul şi profesionalismul dovedite, asigurându-i că le va fi alături, împreună cu întreaga conducere a ministerului, pentru a-i ajuta să depăşească momentele grele, atât pe timpul recuperării medicale, cât şi după aceea.

Ministrul apărării naţionale a evocat memoria celor doi eroi ai Batalionului 812 Infanterie, care şi-au pierdut viaţa în cursul anului trecut, în Afganistan: „Cu toţii ne-am fi dorit ca la Apelul Solemn de astăzi să răspundă prezent toţi cei care, în urmă cu şase luni, îi lăsau acasă pe cei dragi, pentru a lupta pe frontul luptei antiteroriste pentru îndeplinirea angajamentelor noastre internaţionale şi pentru a ţine la distanţă de graniţele ţării şi ale Alianţei Nord-Atlantice flagelul terorist, care încă macină vieţi nevinovate. Din nefericire, sublocotenenţii post mortem Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip au căzut la datorie în teatrul de operaţii. Pierderea vieţilor lui Marius şi Cristian ne-a marcat profund şi ne arată, încă o dată, că militari pot fi doar oamenii curajoşi, demni şi iubitori de ţară”.

Aspect din timpul ceremoniei militare desfăşurate la Bistriţa - foto Vali Ciobîrcă

Aspect din timpul ceremoniei militare desfăşurate la Bistriţa - foto Vali Ciobîrcă

Pe parcursul celor şase luni petrecute în Afganistan, „Şoimii Carpaţilor” au executat aproximativ 3000 de misiuni, acoperind o gamă largă de activităţi, de la misiuni specifice operaţiilor de contrainsurgenţă, până la cele de escortă şi recunoaşteri.

Împreună cu echipele americane de reconstrucţie provincială şi cele formate din experţi agricoli, specialiştii batalionului au participat la derularea proiectelor de dezvoltare, la construcţia de şcoli şi la organizarea şi securizarea unor acţiuni de amenajare a fermelor pentru localnici. 

1 comentariu

bibi 24-02-2011 - 15:50

Cand iesiti la pensie domnilor, statul roman pe care la- ti aparat cu pretul atator sacrificii nu va recunoaste timpul lucrat in MApN . Asa am patit-o eu si mii de ofiteri si subofiteri !!! Eu am 14 ani lipsa din calculul pensiei ,am colegi care au dela 2 la 19 ani lipsa ! Rusine domnule ministru al MApN ,rusine domnule Prim ministru ,RUSINE domnule PRESEDINTE !! A-ti injosit cadrele militare in rezerva !! Prin legi si HG aberante a-ti furat din veniturile si asa sensibile ale pensionarilor militari !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult