Acasa Top SecretArmata Masacru în Afganistan, un soldat american a ucis 16 civili afgani

Masacru în Afganistan, un soldat american a ucis 16 civili afgani

scris de D.S.S.
13 afisari

UPDATE – Ministrul american al apărării Leon Panetta l-a asigurat duminică pe preşedintele afgan Hamid Karzai că o ‘anchetă completă’ este în curs în vederea stabilirii circumstanţelor masacrării a şaisprezece civili afgani de către un soldat american în provincia Kandahar.

Un suspect se află în detenţie şi l-am asigurat pe preşedintele Karzai că îi vom aduce pe cei responsabili în faţa justiţiei’, a declarat Panetta, într-un comunicat, citat de France Presse. Totodată, şeful de la Pentagon a subliniat că este ‘şocat şi întristat de faptul că un soldat american /…/, acţionând în afara controlului superiorilor ierarhici’, a fost implicat în acest incident.
Duminică dimineaţă, un soldat american şi-a părăsit baza în care era staţionat şi a ucis şaisprezece civili afgani, printre care copii, femei şi persoane în vârstă, în provincia Kandahar, un bastion taliban din sudul Afganistanului.

Nu vom economisi niciun efort pentru a stabili faptele cât mai rapid posibil şi vom face în aşa fel încât orice persoană implicată în acest act de violenţă să dea socoteală în cadrul legii‘, a subliniat Panetta, întârind declaraţii făcute anterior de generalul John Allen, comandantul forţelor NATO din Afganistan. ‘Cu toate că suntem în doliu, alături de poporul afgan, suntem ferm hotărâţi să continuăm să colaborăm cu partenerii noştri afgani pentru a ne îndeplini misiunea şi a ne atinge obiectivele’, a conchis înaltul oficial american.

Trei civili au fost ucişi duminică de un soldat american, care a ieşit din baza sa militară şi a început să tragă focuri de armă asupra afganilor, în provincia Kandahar, un bastion al talibanilor din sudul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale.

Informaţiile noastre iniţiale arată că trei persoane au murit, dar nu ştim cine sunt. O anchetă este în curs„, a declarat Toryalai Wesa, guvernatorul provinciei Kandahar. Vom trimite o delegaţie în zonă pentru a ancheta acest eveniment, a adăugat Wesa.

Soldatul american care a deschis focul asupra afganilor a fost arestat, a informat un oficial occidental. „Un soldat a ieşit din baza sa şi a început să tragă. El s-a întors în biroul său şi a fost plasat în detenţie„, a precizat oficialul. Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a NATO şi-a exprimat, într-un comunicat, „regretul profund pentru incident”.

Un militar american a fost plasat în detenţie duminică, în legătură cu un incident care a provocat victime civile, a recunoscut ISAF în comunicat. Provincia Kandahar este un bastion al talibanilor, care au fost înlăturaţi de la putere în 2001 de coaliţia internaţională condusă de Statele Unite şi care luptă de atunci împotriva Guvernului afgan şi a aliaţilor săi din cadrul NATO.

Numeroase incidente în care soldaţi afgani şi-au atacat colegi occidentali au tensionat recent relaţiile dintre forţele proguvernamentale şi trupele străine. Atacul de duminică, îndreptat împotriva unor civili afgani, riscă să agraveze această situaţie.

3 comentarii

neacsum 11-03-2012 - 10:11

Un afgan bun este un afgan mort. Asta e deviza americanilor de la Custer incoace. Daca un individ ataca un american , se declara razboi total impotriva natiunii individului, impotriva terorismului, impotriva tuturor celor care se uita urat la americani si este judecat de tribunalele internationale si americane . Daca un cretin american iese si omoara civili afgani, este detinut de comandantul sau pentru cercetari si se exprima regrete pentru incident . Asta este democratie in stil american .

TOM Cc 11-03-2012 - 14:14

CORECT !!

nicusor 12-03-2012 - 15:37

As dori sa vad ce i se intimpla acelui individ , care era probabil drogat sua chiar cu antecedente penale…Ce se intimpla daca un civil; fara nici o legatura cu vreo grupare terorista omora un american? cu siguranta era declarat terorist.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS