Sondaj: Ȋncrederea romȃnilor ȋn instituții cu rol ȋn siguranțǎ | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata Sondaj IRES: Ȋncrederea romȃnilor ȋn instituții cu rol ȋn siguranțǎ naționalǎ

Sondaj IRES: Ȋncrederea romȃnilor ȋn instituții cu rol ȋn siguranțǎ naționalǎ

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un sondaj al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) aratǎ cǎ armata este instituția care beneficiază de cea mai mare cotă de încredere a populației, 52% dintre români acordând acesteia multă și foarte multă încredere.

Sondaj IRES: Ȋncrederea romȃnilor ȋn instituții cu rol ȋn siguranțǎ naționalǎ (foto:monitoruldesibiu.ro)

Următoarele două instituții cu rol în siguranța națională a României în ierarhia încrederii românilor sunt SRI și SIE, care beneficiază de încrederea crescută a peste jumătate dintre respondenți. „Agenția Națională de Integritate și Poliția sunt creditate cu multă și foarte multă încredere de 41% dintre respondenți, în timp ce Parchetul General se bucură de încredere ridicată din partea a 38% dintre respondenți, iar Direcția Națională Anticorupție de la 36% dintre cei chestionați”, se arată în studiul realizat.

Ȋn cazul încrederii în personalitățile aflate la conducerea instituțiilor cu rol în siguranța națională a României, ierarhia se schimbă. De cota cea mai ridicată de încredere (52%) beneficiază Teodor Meleșcanu, directorul SIE, urmat de George Maior, directorul SRI (44%). În ministrul Apărării, Mircea Dușa, au multă și foarte multă încredere 41% dintre respondenți, iar în Radu Stroe, Ministrul Afacerilor Interne, 39% dintre persoanele intervievate. Laura Codruța Koveși, procurorul șef al DNA, are o cotă de încredere de 35%, Tiberiu Nițu, procurorul general al României, de 31%, în timp ce șeful ANI, Horia Georgescu, de 29%. Potrivit Agerpres, raportul de cercetare IRES a fost realizat în perioada 9-10 decembrie, pe un eșantion de 1.240 de subiecți, având o marjă de eroare de +/-3%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult