Acasa Top SecretArmata Spartanul salvează vieţi

Spartanul salvează vieţi

scris de Doru Dragomir
4 afisari

Gabriel Oprea, Ministrul Apararii Nationale, a aprobat, vineri, efectuarea unui transport umanitar cu aeronavă militară C-27J Spartan pentru salvarea vieţii unei persoane.

Pacientul care va fi transportat de la Cluj-Napoca la Bucuresti, este un barbat in varsta de 23 de ani. MApN precizează ca la bordul aeronavei C-27J Spartan, ce va fi condusa de locotenent-comandorul Emil Tecuceanu, se va afla si o echipa medicala SMURD.

Un caz asemanator a avut loc si in dat de 6 februarie cand Gabriel Oprea a aprobat efectuarea unui transport umanitar de la Targu Mures la Bucuresti cu o aeronava militara C-27J Spartan pentru salvarea vietii a doua persoane. Atunci,  pacientii au fost un barbat si o femeie care au suferit arsuri grave.

Pe 11 februarie 2012,  ministrul Aparararii Nationale a declarat ca “armata este pregatita sa intervina terestru, aerian şi naval, la solicitarea autoritatilor publice centrale si locale din zonele afectate de viscol si ninsorile abundente, pentru salvarea vieţilor puse în pericol” dar si “pentru distribuirea de alimente si bunuri de stricta necesitate si pentru deszapezirea căilor de acces.” De atunci, elicoptere si autocamioane militare au distribuit populatiei izolate  aproape 500 de tone de alimente, haine si apa in 114 localitati din judetele afectate de ninsori.

2 comentarii

digital 17-02-2012 - 14:42

d-le BANCHEŞ,ar fi bine să nu fiți ambiguu în titlul articolului….

Irimescu Irinel 20-02-2012 - 10:18

Probabil ca era un membru PDL important pentru ca ăștia nu se sinchisesc de noi. Dupa primul ministru babele de 80 de ani sunt vinovate ca nu curata zăpada. Imaginea bat-o vina .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS