Acasa Top SecretArmata Stoltenberg avertizează: NATO trebuie să fie pregătită să primească vești proaste din Ucraina

Stoltenberg avertizează: NATO trebuie să fie pregătită să primească vești proaste din Ucraina

scris de D.S.S.
186 Afisari

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că alianța militară occidentală ar trebui să fie pregătită pentru vești proaste de pe frontul ucrainean, în timp ce Kievul continuă să se apere de invazia totală a Rusiei.

„Războaiele se desfășoară în etape”, a declarat Stoltenberg într-un interviu acordat sâmbătă postului german de televiziune ARD. „Trebuie să sprijinim Ucraina atât în perioadele bune, cât și în cele rele”, a spus el.

„Trebuie să fim pregătiți și pentru vești proaste”, a adăugat Stoltenberg, fără a detalia, potrivit Politico.

Comentariile sale vin în contextul în care aliații occidentali poartă discuții despre livrarea de muniții și ajutoare financiar către Ucraina și în timp ce Moscova crește numărul trupelor. Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret de creștere a numărului de soldați cu aproximativ 170.000, ajungând la un total de 1,3 milioane.

Liniile frontului s-au modificat puțin în ultimele luni, în ciuda contraofensivei Kievului din timpul verii. Dar ucrainenii au folosit rachete de croazieră pentru a ataca flota rusă din Marea Neagră și au provocat pagube în profunzimea teritoriului rusesc.

„Acestea sunt victorii mari, chiar dacă nu au reușit să mute linia frontului”, a declarat Stoltenberg în interviu.

Stoltenberg a făcut apel la membrii NATO să accelereze producția de muniție, deplângând starea fragmentată a industriei de apărare din Europa.

„Nu suntem capabili să lucrăm atât de strâns împreună pe cât ar trebui”, a spus el, îndemnând guvernele să privească dincolo de interesele lor naționale și să vadă imaginea de ansamblu.

O victorie a lui Putin nu ar fi doar o tragedie pentru Ucraina, ci ar reprezenta un pericol și pentru restul aliaților NATO, a spus Stoltenberg. „Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât mai repede se va încheia războiul”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS