Acasa Top SecretArmata Stoltenberg şi intervenția NATO în Siria

Stoltenberg şi intervenția NATO în Siria

scris de D.S.S.
20 afisari

O participare armată a NATO la conflictul din Siria „nu ar face decât să agraveze situația”, a declarat duminică secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de cotidianul german Bild, transmite AFP.

Jens StoltenbergCei 28 de membri ai NATO fac parte cu toții din coaliția internațională condusă de SUA care luptă împotriva grupării Statul Islamic (SI) în regiune, însă nu sunt implicați direct în conflictul din Siria.

„Suntem martorii unei teribile crize umanitare. Uneori, este just să avem o desfășurare militară, ca în Afganistan”, a declarat Jens Stoltenberg pentru ediția de duminică a Bild.

„Însă uneori costurile unei operațiuni militare sunt mai mari decât beneficiile. Examinând situația din Siria, membrii NATO au ajuns la concluzia că o astfel de operațiune ar agrava o situație deja teribilă”, a adăugat el.

„Există riscuri ca acesta să se transforme într-un conflict regional și mai mare și ca mai multe persoane nevinovate să își piardă viața. O desfășurare militară nu este întotdeauna soluția”, a mai spus Stoltenberg.

Statele occidentale, incapabile să pună capăt războiului din Siria, sunt deseori criticate pentru imobilism în fața unui conflict care le amenință credibilitatea și securitatea.

La rândul său, Rusia sprijină militar regimul președintelui Bashar al-Assad, în special în ofensiva pentru a prelua de la rebeli controlul asupra Alepului, al doilea oraș din Siria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult