Acasa Top SecretArmata SUA a trimis avioane F22 în Emiratele Arabe Unite

SUA a trimis avioane F22 în Emiratele Arabe Unite

scris de Stefan Galai
4 afisari

Statele Unite au trimis mai multe avioane F22 în Emiratele Arabe Unite pe fondul tensiunilor dintre Iran şi vecinii săi aliaţi ai SUA, au anunţat, luni, responsabili americani.

Foto: outlookseries.com

Aceşti responsabili americani, citaţi sub acoperirea anonimatului, nu au precizat câte avioane F22 au fost trimise la baza aeriană Al Dhafra, informează Agerpres, care citează AFP.

O purtătoare de cuvânt a aviaţiei militare americane a confirmat că un anumit număr de avioane F22 au fost desfăşurate în regiune, fără să menţioneze baza respectivă sau Iranul.

“Aviaţia militară americană a desfăşurat aparate F22 (în regiune). Asemenea desfăşurări consolidează relaţiile dintre armate, contribuie la promovarea securităţii regionale, ameliorează operaţiunile aeriene comune”, a subliniat maiorul Mary Danner-Jones.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a explicat că această desfăşurare “este absolut normală” în măsura în care ea corespunde ajustării forţelor americane din regiune după retragerea contingentului american din Irak.

Trimiterea avioanelor F22 intervine pe fondul escaladării tensiunilor dintre Emiratele Arabe Unite şi Iran, după vizita efectuată pe 11 aprilie de preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad la Abu Musa, una dintre cele trei insule din Golful Persic aflate în centrul unui litigiu teritorial între Emiratele Arabe Unite şi Iran.

Vizita efectuată de Ahmadinejad a fost condamnată ca o provocare de Emiratele Arabe Unite şi Consiliul de Cooperare al Golfului, din care fac parte Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman şi Qatar.

5 comentarii

Dn 01-05-2012 - 12:49

where is gulf??? do you know every place in world has a name? can you say „P”? this is PERSIAN GULF !!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 01-05-2012 - 14:24

—–,,. Wired scrie că aceasta ar putea fi localizată în Al Dhafra (Emiratele Arabe Unite) sau în Al Udeid (Qatar).

Sursa notează că americanii au oprit producţia de avioane F-22 Raptor după numai 187 de unităţi, fiecare aparat costând 400 de milioane de dolari. Oficialii militari s-au plâns de mai multe ori că flota de avioane Raptor este „jalnic de mică”, scrie Newser. Publicaţia sugerează astfel importanţa misiunii din Iran, având în vedere numărul mari de avioane de acest tip trimise acolo.

„Dacă imprevizibilul se produce şi începe lupta, armata americană va distruge flota învechită a Iranului. Avioanele sunt pregătite, piloţii sunt gata. Să sperăm că nu va fi nevoie de ei”, conchide sursa. ” —– GANDUL.

briel 02-05-2012 - 06:54

Vor sa scape de ele … au renuntat la modelul asta; se pare ca au probleme tehnice.

http://rt.com/usa/news/f-22-us-oxygen-363/

vali 02-05-2012 - 19:34

Vrajeli.Avioanele F 22 nu prea sunt considerate invizibile ca ele pot fi monitorizate si cand stationeaza pe aeroportul din Emirate si cand se desprind de sol.Iranul detine mai multi sateliti care monitorizeaza propriu teritoriu si statele din tot Golful..F 22 sunt niste avioane de mana a doua nicidecum invizibile.Probabil le-au vandut arabilor lasand sa se inteleaga ca sunt desfasurate de americani.Nici F 35 nu a avut rezultate bune in SUA si a fost oprita fabricarea lor din cauza unor probleme tehnice

vali 02-05-2012 - 19:41

nu-i mare lucru sa apara si rachete invizibele pentru scuturile anti-racheta. Degeaba mai ciripesc americanii cu scutul lor

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult