Acasa Top SecretArmata SUA abandonează planurile de a construi baze militare în România

SUA abandonează planurile de a construi baze militare în România

scris de D.S.S.
58 afisari

SUA au abandonat planurile de a construi baze militare în Bulgaria şi România din cauza bugetului, a anunţat Donald Campbell, comandantul forţelor terestre americane din Europa, conform Agerpres.

Baza militara de la Mihail Kogalniceanu

Site-ul StandartNews notează, la rândul său, că Statele Unite şi-au închis săptămâna trecută cazarma de la Heidelberg, Germania. De asemenea garnizoana din Mannheim, iar bazele din Schweinfurt şi Bamberg vor fi închise în 2015. În acest fel, Pentagonul va rămâne cu şapte baze majore în Europa: 5 in Germania /Wiesbaden, Grafenwoehr, Kaiserslautern şi Stuttgart Ansbach/, una în Italia /Vicenza/ şi una în Belgia.

Armata americană va închide alte două baze în Germania în 2015 şi va abandona ceea ce au fost nişte planuri ambiţioase pentru a construi baze pentru militarii americani în Bulgaria, întrucât trebuie să satisfacă reducerile bugetare, a precizat comandantul armatei terestre americane din Europa.

Generalul locotenent Donald M. Campbell Jr

„Am fost 213.000 în 1989”, a declarat generalul-locotenent Donald Campbell despre numărul de militari americani staţionaţi în Europa. Dar capacitatea trupelor acum este de 32.000 şi a fost proiectată să fie redusă la 30.000 până în 2017, a adăugat el.

„Vremurile s-au schimbat”, a mai spus Campbell despre evoluţia angajamentului militar american în Europa. „Dar asta nu înseamnă că Europa nu este importantă. Este o mare rampă de lansare pentru a ajunge în diferite părţi ale lumii”, a adăugat el.

Campbell a precizat că o forţă armată de 32.000 de militari ar putea îndeplini în continuare misiunea de susţinere NATO asigurând securitatea Europei şi fiind gata să răspundă la evenimente neprevăzute, în special în sprijinul generalului David Rodriguez ca şef al comandamentului Africa.

Una dintre principalele sarcini ale lui Campbell este acum sprijinirea celor 400 de militari americani desfăşuraţi cu bateriile de rachete Patriot în Turcia pentru a apăra acest aliat al NATO de ameninţarea unui atac aerian din Siria.

Săptămâna trecută, USAEUR a închis cazarma din Heidelberg, Germania, care a fost cartier general al Armatei a 7-a americane din 1952. Garnizoana din Mannheim, Germania, cu un efectiv odată de 8.500 de soldaţi, a fost deja închisă şi Campbell a spus că bazele din Schweinfurt şi Bamberg, de asemenea în Germania, s-ar închide în 2015.

În timpul unei conferinţe cu reporterii la noul său cartier general din Wiesbaden, Campbell a declarat de asemenea că planurile de a stabili baze militare în Europa de Est în Bulgaria şi eventual în România au fost abandonate.

„Nu vom construi acele baze în acele locaţii”, a declarat Campbell, citat de military.com, adăugând că armata americană „va organiza în continuare exerciţii cu bulgarii, dar nu vom schimba prin rotaţie brigăzi pe acolo”. În perioada de maximă prezenţă militară americană în Europa în 1953, Statele Unite aveau 450.000 de militari de la toate serviciile, operând la 1.200 de situri.

93 comentarii

Contra 16-09-2013 - 13:10

Ce urat vorbiti! Daca romanii ar fi mai uniti si ar sti sa polemizeze civilizat, poate ar fi mai bine!
EU NU VREAU RAZBOI! Nu le doresc nici bulgarilor!
De ce ne-a pus conducerea tarii rau cu rusii si cu lumea araba?
Acum va fi mult mai rau si mai periculos!

Marius 16-09-2013 - 15:53

“Revolutia e buna taica, da’ tot mai buna era o rascoala!”
Bascalie romaneasca?!!
Baza americană de la Deveselu se mândreşte cu un nou gard la standarde NATO. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a mers în vizită, ca să se asigure că vechiul gard din sârmă ghimpată a fost înlocuit
Un avion MIG 21 nefuncţional va fi amplasat în centrul comunei Deveselu.De ce nu o fi pus un Soim?!
Armata americană a renunţat la planurile de a construi două noi baze militare în Europa, una în România şi cealaltă în Bulgaria.
Acum, una dintre principalele misiuni ale locotent-generalului Campbell este sprijinirea celor 400 de trupe americane din Turcia, care sunt acolo pentru a opera bateriile de rachete defensive de tip Patriot, amplasate acolo pentru a apăra aliatul NATO de un eventual atac din partea Siriei.
baze militare americane :-Mihail Kogalniceanu, Aeroportul Craiova va fi folosit de americani până la reabilitarea aerodromului din Deveselu,
americanii vor rămâne cu şapte baze militare principale în Europa: cinci în Germania – Weisbaden, Grafenwoehr, Kaiserslautern, Ansbach şi Stuttgart , una în Italia, la Vicenza, şi una la Mons, în Belgia.
Iata cateva informatii romanesti.Oare sa le credem?!
PS.Informatiile date de domnul M.Batca sunt reale dar sunt actiuni planificate in trecut. Ce se discuta aici este ce se va intampla…..

Marius Bâtcă 16-09-2013 - 16:27

@ Mariuse
Iti recomand sa nu te mai bagi la ce nu te pricepi. Daca nu te-ai lamurit nici dupa ce ai citit ce am scris (in cazul in care ai citit tot), este problema ta. Nu pot eu sa iti ridic nivelul de pricepere. Plangerile pe tema asta le depui la forurile superioare. (ma refer la eventuala ta capacitate/incapacitate de pricepere si la cine te-a „dotat” cu asta)

ValVerde 16-09-2013 - 16:28

Ehe…nici rascoalele nu mai sint ce erau pe vremuri…

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult