SUA avertizează Israelul să nu lanseze un atac asupra Iranului | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata SUA avertizează Israelul să nu lanseze un atac preventiv asupra Iranului

SUA avertizează Israelul să nu lanseze un atac preventiv asupra Iranului

scris de M.A.
2 afisari

Comandanţii militari americani i-au avertizat pe omologii lor israelieni că orice acţiune îndreptată contra Iranului ar limita grav capacitatea forţelor SUA în regiune de a întreprinde propriile operaţiuni împotriva programului nuclear iranian, pentru că ar întrerupe sprijinul logistic vital din partea aliaţilor arabi din Golf.

SUA avertizează Israelul să nu lanseze un atac preventiv asupra Iranului

Forţele navale, aeriene şi terestre ale Statelor Unite depind pentru bazele lor, carburanţi şi aprovizionare, de conducătorii arabi din Golf, care sunt profund îngrijoraţi de eventualele progrese făcute de Iran în ceea ce priveşte programul nuclear, dar şi de ameninţarea tot mai mare pe care o reprezintă pentru regimurile lor Primăvara Arabă şi impactul unui atac israelian asupra Iranului, care ar cataliza nemulţumirea şi revolta populaţiei, transmite Rador.

Flota a V-a a SUA este staţionată în Bahrein, iar aviaţia militară americană are baze importante în Qatar, Kuweit, Bahrein, Emiratele Arabe Unite şi Oman. Ofiţerii americani de rang superior sunt convinşi că singurul caz în care nu s-ar putea bizui pe deplin pe aceste baze pentru operaţiuni militare contra instalaţiilor iraniene ar fi dacă Israelul ar ataca primul.

Liderii israelieni au sugerat că ar putea întreprinde o acţiune militară pentru a împiedica dezvoltarea programului iranian, dar au părut să amâne executarea ei, atunci când premierul Benjamin Netanyahu a declarat în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, în luna septembrie, că realizările Iranului în privinţa îmbogăţirii uraniului vor depăşi „limita” impusă de Israel abia în primăvara sau vara viitoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult