Acasa Top SecretArmata SUA cer Irakului explicații privind armele iraniene

SUA cer Irakului explicații privind armele iraniene

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

SUA a efectuat presiuni asupra Irakului să ofere explicaţii în legătură cu anumite informaţii, referitoare la cumpărarea de armament de către Bagdad de la Teheran, fapt ce ar constitui o încălcare a embargoului internaţional impus Iranului.

SUA cer Irakului explicații privind armele iraniene (foto:musingsoniraq.com)

„Bineînţeles, am văzut aceste informaţii. Dacă ele sunt adevărate, atunci acest fapt ar provoca îngrijorări grave”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki. Ea răspundea la o întrebare cu privire la un articol publicat de către agenţia Reuters la Bagdad în care, citând documente oficiale, scria că Iranul a vândut Irakului arme şi muniţie în valoare de 195 de milioane de dolari. Potrivit agenţiei, acest contract a fost încheiat în noiembrie 2013, imediat după o vizită la Washington a premierului irakian Nouri al-Maliki, care a venit să solicite un ajutor militar american pentru a lupta împotriva Al-Qaïda şi altor grupări insurgente sunnite.

„Orice transfer de arme din Iran către o ţară terţă este o încălcare directă a Rezoluţiei 1.747 a Consiliului de Securitate al ONU”, a spus Psaki. „Încercăm să obţinem clarificări asupra acestui caz din partea Guvernului irakian, pentru a fi siguri că oficialii irakieni înţeleg bine care sunt limitele dreptului internaţional în privinţa comerţului de armament cu Iranul”, a declarat purtătoarea de cuvânt, fără să confirme aceste informaţii. La începutul lui ianuarie, generalul iranian Mohammad Hedjazi, adjunctul şedului de Stat Major al forţelor armate, a afirmat că ţara sa este pregătită să furnizeze echipamente militare şi consiliere Irakului, cu scopul de a-l ajuta să lupte împotriva Al-Qaida.

5 comentarii

neacsum 25-02-2014 - 19:40

Nu este adevarat, este o minciuna. Iranul nu a vandut arme irakienilor, Le-a daruit. REZOLUTIA NU SPUNE NIMIC DESPRE DONATII.

pathfinder 25-02-2014 - 19:43

M-ai facut sa rad cu lacrimi.
Multumesc!

neacsum 25-02-2014 - 20:11

Se spune că românul e nemuritor. Dovada acestei zicale este prezenţa morţilor pe listele de vot.Vă mai amintiţi alegerile din Decembrie 2012? Se spunea că la o secţie de vot în Teleorman, mai mulţi morti au reclamat că au văzut un om viu în secţia de votare.Sunt curios dacă la următoarele alegeri va mai îndrăzni vre-un trăitor să meargă la vot având în vedere faptul că pot fi oricând ridicaţi de procurori cu biblia în mână să dea declaraţii.

pathfinder 25-02-2014 - 20:13

Nu te lasi.
Vrei sa aduci zambetele pe fetele forumistilor…
Thanks!

neacsum 25-02-2014 - 20:23

Mintea Omului este atât de puternică încât nu ar avea nevoie de un punct de sprijin în spaţiu pentru a răsturna pământul. Slavă Domnului că Omul nu ştie ce putere are pentru că este atât de prost încât ar încerca şi atât de ghinionist încât ar reuşi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult