Acasa Top SecretArmata SUA consolidează parteneriatul militar cu armata română

SUA consolidează parteneriatul militar cu armata română

scris de S. P.
16 afisari

SUA anunță consolidarea parteneriatul militar cu armata română. Potrivit general maiorului Walter Piatt, comandant adjunct al US Army Europe, exerciţii de amploare vor avea loc în ianuarie.

SUA consolidează parteneriatul militar cu armata română.

SUA consolidează parteneriatul militar cu armata română.

„Ne vom spori exerciţiile din România în curând”, a declarat Piatt joi. „Avem exerciţii de amploare programate cu forţele române, în România, şi vom avea şi cu alţi aliaţi”, a adăugat el, precizând că aceste exerciţii sunt programate pentru ianuarie.

„Ne vom antrena din nou până în primăvară”, a precizat Piatt. El a notat că Statele Unite se antrenează cu armata română de mult timp. „Cred că sunt foarte puternici şi foarte capabili. Vom continua să ne antrenăm cu ei şi să fim parteneri cu forţele române”, a afirmat generalul american.

Armata americană a preluat la 10 octombrie comanda bazei balistice de la Deveselu, în cadrul unei ceremonii prezidate de comandantul Forţelor Navale pentru regiunea Africa şi Asia de Sud-Vest, contraamiralul John Scorby. Forţele Navale ale SUA au înfiinţat, astfel, la Deveselu, o nouă Unitate de Sprijin (NSF), a cărei comandă a fost preluată de căpitanul Bill Garren şi care urmează să devină complet operaţională până la sfârşitul anului 2015.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult