Acasa Top SecretArmata SUA vor repatria peste 11.000 de militari din Germania şi Italia

SUA vor repatria peste 11.000 de militari din Germania şi Italia

scris de Marius Bâtcă
14 afisari

Statele Unite vor repatria peste 11.000 de militari şi aviatori americani staţionaţi în Germania şi Italia, ca o consecinţă directă a restricţiilor bugetare şi a noilor priorităţi strategice naţionale, a anunţat joi Pentagonul.

militari americaniDouă brigăzi de luptă, formate din 3.850 de militari fiecare, vor fi retrase din Germania în 2013 şi 2014, informează Mediafax. Cele două brigazi vor fi desfiinţate în cadrul reducerii formatului Forţelor terestre americane, care va ajunge de la 565.000 la 490.000 de militari în 2017. În Europa sunt staţionaţi în prezent aproximativ 81.000 de militari americani, printre care figurează 41.000 de soldaţi ai US Army, aflaţi în principal în Germania. Cele două brigăzi, echipate în special cu tancuri de luptă M1 Abrams, au fost alese în faţa altor două brigăzi de luptă cu armament mai uşor şi mai mobile – deci mai adaptate la noua strategie americană – care vor rămâne în Europa. Una, în Germania, este echipată cu vehicule blindate de tip Stryker, iar cealaltă, în Italia, este o unitate aeropurtată.

Forţele aeriene americane vor desfiinţa de asemenea din 2013 o escadrilă de circa 20 de avioane A-10 antitanc, staţionată în Germania şi o escadrilă de controlori aerieni staţionaţi la baza Aviano din Italia. Aproximativ 850 de aviatori vor fi repatriaţi în Statele Unite. De semenea, 2.500 de trupe de susţinere staţionate în Europa, care urmează să fie identificate, vor fi suprimate până în 2017. Alte unităţi vor fi de asemenea desfiinţate, dar efectivele lor vor fi redesfăşurate în Europa, cum ar fi cartierul general al Corpului V al armatei (750 de militari).

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a reafirmat, în cadrul unei întrevederi de joi de la Pentagon cu omologul său german Thomas de Maiziere, angajamentul Statelor Unite în Alianţa Nord-Atlantică şi a justificat repoziţionarea ţării sale, evocând în principal constrângerile bugetare. Thomas de Maiziere „a înţeles cu adevărat provocarea cu care ne confruntăm în ţară, având şi el aceleaşi probleme în Germania„, a spus Leon Panetta. „Nu pot critica Statele Unite pentru ceva ce facem şi noi”, a spus la rândul sau ministrul german Thomas de Maiziere. Ministrul german a salutat „transparenţa” americană în acest dosar.

3 comentarii

briel 17-02-2012 - 16:52

Echipa lui Obama este cu ochii cat cepele si cu urechile palnie la tot ce spune mosulica Ron Paul. Deja au anuntat cateva chestii copiate de la el – cum este si cea din articolul de fata – ca sa aiba acoperire in confruntarile viitoare.

Dar, extraordinara afirmatie a lui mosulica nu poate sa o copieze, deja a fost spusa: it’s not like I’m just trying to win and get elected. I’m trying to change the course of history.

Problema no.1 este cea a banilor … ca pestele de la cap se-mpute. Asa ca groaza si lupta cea mare se da pentru END THE FED.

Foarte bune consideratii … si inainte de a citi sa pregatiti sarurile in batiste.

http://election4uspresident2012.weebly.com/

Daca nu era internetul si astazi mai stateam comod cu capetele infipte in fund, fara sa avem habar de nimic.

jan dinu 17-02-2012 - 20:34

Bun http ,multumesc !
JD-USA

Irimescu Irinel 20-02-2012 - 10:14

Problema este ca aceasta măsură trebuia luata cu 15 ani mai repede pentru ca războiul rece sa terminat de mult. Iar economia merge prost chiar și la ei . Au investit sume enorme în proiecte militare asa ca aceasta măsură este ca o picătură într-un ocean.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult