Acasa Top SecretArmata SUA vor trimite avioane F-22 în România ?

SUA vor trimite avioane F-22 în România ?

scris de D.S.S.
16 afisari

Armata SUA va desfășura patru avioane de luptă F-22S în Europa în foarte scurt timp, în cadrul Inițiativei de Reasigurare Europeană, a anunțat luni șefa forțelor aeriene americane, Deborah James, transmite Reuters.

F-22 Raptors sit on the flight lineDeborah James a declarat însă că nu poate oferi detalii cu privire la data sau locul desfășurării avioanelor.

Măsura este menită să liniștească îngrijorările în creștere ale unor aliați din cadrul NATO cu privire la o agresiune militară din partea Rusiei.

Aviația militară americană folosește avioane F-22 în loviturile împotriva Statului Islamic, acestea fiind primele operațiuni de luptă în care este implicat acest tip de aparate, precizează Reuters.

Inițiativa de Reasigurare Europeană, lansată de președintele american Barack Obama în iunie 2014 la Varșovia, conține măsuri pentru consolidarea apărării statelor aliate și partenere din flancul estic al NATO, precum și sporirea prezenței militare americane în această regiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult