Acasa Top SecretArmata Sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru a fost repatriat

Sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru a fost repatriat

scris de D.S.S.
3 afisari

Trupul neînsufleţit al sublocotenentului (p.m.) Constantin-Laurenţiu Lixandru care a murit, joi, în Afganistan, după ce a fost rănit grav în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, a fost repatriat duminică.

Sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru a fost repatriat

Trupul militarului a fost adus în ţară cu o aeronavă militară Hercules, în jurul orei 14.00. Pe aeroport, Lixandru a fost aşteptat de familie, rude şi prieteni. Sicriul în care se afla trupului neînsufleţit al lui Constantin Lixandru a fost însoţit de la avion de militarii din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, iar un sobor de preoţi a ţinut o slujbă în memoria acestuia.
Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, a participat la ceremonia militară şi religioasă organizată la aeroport şi a ţinut un discurs în care a evocat curajul şi devotamentul caporalului Lixandru puse în slujba Armatei. Militarul urmează să fie înmormântat marţi, cu onoruri militare, în localitatea natală, la Rovinari.
Rudele caporalului  spun că acesta nu plecase pentru bani, ci pentru a-şi face datoria de român.
Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova, care a murit joi în Afganistan, avea 30 de ani, era căsătorit şi nu avea copii.
Tânărul locuia în Rovinari, Gorj, cu soţia sa, Cornelia Lixandru (37 de ani). Rudele femeii îndoliate au fost în permanenţă alături de ea. „Nu ne vine să credem ce s-a întâmplat. Îl aşteptam acasă peste trei luni. Mama lui este în stare de şoc, a ajuns la spital, iar sora mea este distrusă. Ei vorbeau în fiecare seară, pe internet şi la telefon. Nu pot să-mi imaginez că va fi adus acasă mort„, a povestit zguduită de emoţie Mariana Daju (48 de ani), cumnata caporalului.

Sublocotenentul post-mortem Constantin Laurentiu Lixandru

Sublocotenentul post-mortem Constantin Laurentiu Lixandru

Cunoscuţii spun că olteanul nu plecase în Afganistan pentru bani, ci pentru a-şi face datoria de român. „Ni s-a spus că a fost un accident şi că s-a întâmplat un eveniment tragic în familie. Era în serviciul de patrulare şi a explodat o grenadă. Ei îşi doreau foarte mult un copil. Ar fi fost bine dacă li s-ar fi împlinit acest vis, cumnata mea ar fi avut astfel o alinare. Soţia lui a fost însărcinată, dar a pierdut sarcina. Chiar eu am vorbit cu el cu o zi înainte. Mi-a spus că totul e bine şi nu-i era teamă de nimic. A plecat în misiune şi trebuia să-şi facă datoria faţă de ţară, el a vrut să plece. Nu aveau probleme cu banii, mai ales că nu aveau copii. A plecat să-şi facă datoria faţă de ţară, iar acum va fi adus la Rovinari să fie înmormântat„, a spus Costel Daju (52 de ani), cumnatul caporalului.
Potrivit MApN, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost rănit grav, fiind evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale.
Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat„, se arată în comunicatul MApN.

1 comentariu

YAAKOV 08-05-2011 - 17:39

Condoleante familiei, dar nu inteleg care era datoria lui tocmai prin Afganistan.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult