Acasa Top SecretArmata Suceava: Pompieri unguri, la un incendiu în România VIDEO

Suceava: Pompieri unguri, la un incendiu în România VIDEO

scris de M.A.
3 afisari

În drum spre R. Moldova, la un exerciţiu NATO, mai mulţi pompierii unguri au ajutat sâmbătă la stingerea unui incendiu din judeţul Suceava.

Pompieri unguri la incendiu in judetul Suceava

Pompieri unguri la incendiu in judetul Suceava

Potrivit IGSU, în ziua de 27.08.2011, o delegaţie de pompieri din Republica Ungară se afla în tranzit prin judeţul Suceava, către Republica Moldova, pentru a participa la un exerciţiu internaţional NATO de protecţie civilă (Codrii 2011).

Delegaţia maghiară, formată din 20 de persoane care încadrau o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială CBRN şi alte mijloace tehnice, era însoţită de un autoturism antemergător de la ISU Suceava.

Itinerarul de deplasare tranzita localitatea Cornu Luncii, dinspre Gura Humorului către Iaşi.

În jurul orei 11.30 pompierii suceveni au fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu în localitatea Cornu Luncii, cu probabilitate de propagare, s-au deplasat la locul evenimentului şi au acţionat pentru localizarea acestuia.

Întâmplarea a făcut ca, în timp ce forţele şi mijloacele de stingere acţionau la incendiu, delegaţia pompierilor maghiari să tranziteze localitatea, prin zona de acţiune.

Observând amploarea incendiului şi condiţiile meteorologice defavorabile (vânt puternic), şeful delegaţiei, maiorul Peter Jackovics, a decis să întrerupă programul oficial şi să se alăture dispozitivului de intervenţie, format din 100 de pompieri militari de la detaşamentele de pompieri Fălticeni şi Suceava, Gărzile de Intervenţie Gura Humorului şi Solca, precum şi din serviciile voluntare Cornu Luncii şi Vadu Moldovei ce acţionau cu 13 autospeciale, 1 autosanitară de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni, 3 echipaje de poliţie şi gruparea mobilă a IPJ Suceava, preluând sectorul corespunzător locuinţei familiei Stelian C., până la lichidarea incendiului.

Pe timpul intervenţiei pompierii maghiari au pătruns în locuinţa incendiată de unde au evacuat două butelii de aragaz, ce riscau să explodeze. De asemenea au acordat primul ajutor medical calificat, alături de echipajul de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni, persoanelor care au suferit atacuri de panică din cauza emoţiilor puternice.

Au fost afectate în incendiu 6 gospodării (1 acoperişul unei locuinţe şi 6 anexe gospodăreşti) pe o suprafaţă totală de 680 mp.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava aduce mulţumiri colegilor pompieri din delegaţia ungară pentru camaraderia, altruismul şi profesionalismul de care au dat dovadă în lupta cu flăcările, şi îi invită la Suceava într-un schimb de experienţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS