Acasa Top SecretArmata Tabara “Tanarul cercetas”

Tabara “Tanarul cercetas”

scris de Ziua Veche
5 afisari

Fundatia „Maresal Alexandru Averescu”  continua seria de activitati adresate elevilor buzoieni. Daca in anii trecuti a organizat concursuri de istorie, sah sau fotbal in sala, de aceasta data , pentru ei, a organizat tabara “Tanarul cercetas”.

Aceasta s-a desfasurat in perioada 30 august – 05 septembrie la o cabana in muntii Tarcau, judetul Neamt la care au participat 13 elevi. Elevii au fost selectionati de Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, din clasele V-VII ale scolilor din municipiul Buzau, cu merite deosebite, care au obtinut numai premiul I si au participat la olimpiade nationale.

In luna august, copiii impreuna cu  parintii s-au intalnit cu presedintele fundatiei, generalul maior dr. Nicolae N. Roman, la initiativa caruia s-a organizat aceasta tabara. Parintii, dar mai ales copiii au fost entuziasmati de programul propus si au asteptat cu nerabdare ziua de 30 august. 

Tabara a fost organizata dupa un program “cazon”, incepand cu inviorare si terminand cu apelul de seara. Si pentru ca specificul taberei a fost unul de cercetasi, programul fiecarei zile a cuprins: tehnici si metode de supravietuire, prin amenajarea de adaposturi improvizate, filtrarea apei, procurarea si prepararea hranei, dar si folosirea busolei si a mijloacelor naturale de orientare in teren, deplasarea dupa azimut (orientare turistica).

 

 

 

Pentru ca locul de desfasurare al taberei se afla intr-o zona istorica si turistica deosebita, copiii au vizitat mai multe obiective din judetul Neamt: cheile Bicazului, Lacu Rosu, orasul Piatra Neamt, Cetatea Neamt, Casa Memoriala “Ion Creanga” din Humulesti, manastirile Agapia, Neamt, Varatec, Tarcau si altele.

In ultima zi de tabara a fost organizat un concurs de orientare turistica, sub indrumarea instructorului, plutonier adjutant Mihai Frincu, care a avut pe podium pe Cezar Zainescu de la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”, Ioana Dinu de la Scoala nr. 5 si Andrei Negoita de la Scoala nr. 1,  iar dupa focul de tabara, s-a desfasurat un concurs de dans, castigatori fiind toti copiii. Pe parcursul tuturor activitatilor, elevii au fost indrumati de locotenentul medic Petru Cojocaru.

Duminica, 5 septembrie, la intoarcere, copiii s-au bucurat de reintalnirea cu  parintii, si-au luat ramas bun, iar prieteniile legate vor continua. La solicitarea organizatorilor, impresiile din tabara,  vor fi trimise de copii, redactiei revistei fundatiei, “Strajer in calea furtunilor”, pentru publicare.

 Fundatia „Maresal Alexandru Averescu”, prin activitatile desfasurate, va acorda in continuare o importanta deosebita  relatiei cu societatea civila, pentru a atrage cat mai multe persoane in realizarea proiectelor propuse si, in special, aceea de a promova valorile reale ale ROMANIEI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS