Acasa Top SecretArmata Tensiuni între Vietnam şi China. Hanoi zăngăne armele

Tensiuni între Vietnam şi China. Hanoi zăngăne armele

scris de M.A.
8 afisari

Vietnamul a început luni o serie de exerciţii cu tiruri de arme reale în Marea Chinei de Sud, a informat marina vietnameză, în condiţiile intensificării tensiunilor în ultimele zile între Hanoi şi Beijing privind două arhipelaguri disputate din regiune, relatează AFP.

Militari vietnamezi

Militari vietnamezi

„Primele tiruri conduse de marina vietnameză au început la ora 08,00 locală /01,00 GMT/ şi vor dura până la prânz”, a afirmat o sursă oficială, transmite Agerpres. Exerciţiul se va derula în apropierea insulei Hon Ong, situată la circa 40 de km est de coastele Vietnamului. Autorităţile din Hanoi şi Beijing îşi dispută Paracel şi Spratley, două arhipelaguri despre care se credete că deţin mari zăcăminte petrolifere şi care provoacă în mod constant tensiuni între cele două ţări.

Criza actuală s-a declanşat luna trecută în momentul în care Vietnamul a acuzat China că i-a încălcat suveranitatea, după ce o navă de explorări petroliere a fost avariată de două vapoare chineze. Un incident similiar s-a produs joi. La rândul ei, China i-a cerut Vietnamului să pună capăt oricăror activităţi, în apele teritoriale disputate de ambele părţi.

5 comentarii

Ciu Huhu 13-06-2011 - 17:50

Vietnamul a invins SUA, va invinge si China!

TOM Cc 13-06-2011 - 20:19

A mai fost un conflict militar secolul trecut intre Vietnam si China ,s-a terminat nasol pt. vietnamezi !!

un crestin 16-06-2011 - 07:19

A mai fost un conflict intre Vietnam si China in secolul I al erei noastre. Dupa 247 de ani de dominatie chineza, doua surori vietnameze Trung Trac si Trung Nhi, aureusit sa organizeze o armata de cca 80.000 de luptatori barbati si femei foarte curajosi astfel ca intre anii 40-43 Vietnamul a fost eliberat.

Dupa victorie, poporul a proclamat-o pe Trung Trac conducatorul lor si i-au dat numele „She-king Trung”.

Chinezii s-au desmeticit si au pornit la atac folosind ca tactica lupta in pilea goala ca femeile vietnameze sa se rusineze si sa -si intoarca fatza de la ei.
Istoria spune ca au reusit iar surorile Trung s-au sinucis prin inec in raul Hat.

gogu 14-06-2011 - 12:17

chinezoii nu se astimpara iar vietnamezii nu-i mai au pe rusi in spate,de drept
insulele apartin Vietnamului si de facto nici Nepalul n-a fost chinez si acum e

CZC 16-06-2011 - 07:43

Totusi, parca Nepalul este independent.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult