Acasa Top SecretArmata Timişoara. Peste 500 de Scorpioni galbeni pleacă în Afganistan

Timişoara. Peste 500 de Scorpioni galbeni pleacă în Afganistan

scris de M.A.
16 afisari

Peste 500 de Scorpioni galbeni din Timişoara (Batalionul 2 Manevră „Yellow Scorpions”) pleacă în Afganistan.

Timişoara. Peste 500 de Scorpioni galbeni pleacă în Afganistan

Timişoara. Peste 500 de Scorpioni galbeni pleacă în Afganistan (foto: opiniatimisoarei.ro)

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, au participat marţi, 8 ianuarie, la Timişoara, la ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii din Afganistan a Batalionului 2 Manevră „Yellow Scorpions” (Scorpionii galbeni). „Este un moment emoţionant, înălţător, aici, la Timişoara, unde peste 500 de bravi militari ai naţiei române, o naţie mândră şi demnă, pleacă în cel mai periculos loc din lume. Şi-au asumat această responsabilitate cu mândria de a fi român şi cu demnitatea ostaşului de a-şi face datoria atunci când naţia i-o cere”, le-a spus celor prezenţi la ceremonie ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Ministrul Mircea Duşa le-a transmis militarilor care pleacă în Afganistan că îi va susţine şi le va asigura condiţiile necesare îndeplinirii misiunilor: „noi, românii, şi eu, în primul rând ca ministru, suntem obligaţi să facem eforturi deosebite şi le vom face în aşa fel încât dumneavoastră să aveţi asigurate condiţiile materiale şi financiare în vederea îndeplinirii misiunii pe care o aveţi. Ca ministru al Apărării vă doresc, în preziua plecării dumneavoastră în misiune, să vă întoarceţi sănătoşi acasă şi vă urez sănătate, succes şi, pentru că suntem la început de an, tradiţionalul La mulţi ani!”.

La festivitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, judeţene şi ai instituţiilor din sistemul naţional de apărare, familiile şi rudele militarilor Batalionului 2 Manevră „Yellow Scorpions”. Militarii Batalionului 2 Manevră „Yellow Scorpions” vor îndeplini în zona de responsabilitate din Provincia Zabul, timp de şase luni, misiuni menite să asigure un climat de securitate oportun transferului responsabilităţilor către forţele de securitate afgane.

10 comentarii

dean 08-01-2013 - 17:15

Fundalul ales pentru ceremonie … foarte sugestiv. Misiune usoara si sa revina toti cu bine!

toni 08-01-2013 - 22:53

daca si dotarea si inzestrarea cu tehnica si echipament ar fi pe masura denumirilor pompoase, ar fi perfect. la asemenea chestii nu nme intrece nimeni: scorpionii galbeni, sacalii chiori, lupii pictati si altele. numai in armata romana echipamentul sau o parte din este redistribuit altui esalon care pleaca in misiuni externe. saracia, proasta organizare,inzestrare si pregatire se fac simtite in asemenea misiuni. politicienii care se bat cu caramida_n tate sau chiar generalii de paie ai armatei romane, ar trebui sa auda mistoul grosolan al trupelor aliate vizavi de tehnica si de cunostintele militarilor romani, nu ce aud in cadrul intalnirilor de protocol.

Huhu Ciu 09-01-2013 - 01:02

VISEZ UN STAT FEDERAL ISRALESTINA !!!

Cu capitala la Ierusalim. Cu isralestinieni de treaba si linistiti.

jan dinu 09-01-2013 - 01:14

HuHu-le parca ai fi – curierul Domnului –
cab bine le prorocesti !…
Dar ce religie s-a aiba ? Ori fiecare cu a lui ?
Ori iar o i-au de la inceput ???-:)))
JD-USA

andra 09-01-2013 - 09:28

Sa fie CREDINCIOSI!

andra 09-01-2013 - 09:35

Din cate am inteles, existenta a doua state (cel israelian si cel palestinian) reprezinta o etapa de tranzitie spre crearea unui stat, Isralestina (un stat cu dubla jurisdictie), avand capitala la Ierusalim. Evident, forma fara fond iese din disctutie. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

tomi 09-01-2013 - 13:02

Ceea ce susti @andra este bine si corect. In 1948 ONU a luat decizia infiintarii a doua state, unul al evreilor numit ISRAEL si unul arab PALESTINA. De atita bucurie cind au auzit decizia ONU, acceptata de evrei, arabii precum iti spuneam nemaputind de bucuria deciziei ONU s-au napustit cu totii laolalta peste tinarul si noul stat acceptat de lume, Israel. A fost un razboi cumplit, Israelul nu avea armata si nici armament, cu ajutorul Cehiei sa al altor state Europene care au trimis masiv arme evreilor, Israel a facut praf coalitia araba cistigind teritorii noi ca despagubire de razboi.Cine a inceput sa urle apoi ca detinem teritorii ocupate? -chiar ei, arabii, bestiile care au vrut sa nimiceasca noul stat abia declarat de ONU, atacatorul a devenit pagubit de ceea ce a vrut sa ne ia.

LICA 11-01-2013 - 22:45

PARADA TEPELOR DATE DE PREMIERUL TRAIAN VICTOR PONTA, FOSTILOR MILITARI, ASISTATI SOCIALI:
Ce a spus Ponta despre pensiile militare in conferinta de presa a usl din 03 12 2012
luni, decembrie 03, 2012 actualizare pensii, pensii speciale 21 comentarii
„UN MESAJ SPECIAL VREAU SA-L TRANSMIT CATRE ACEI MILITARI, E VORBA DE UN NUMAR DE APROXIMATIV 7.000, DIN MINISTERUL APARARII SI INCA CATEVA MII DIN MINISTERUL DE INTERNE CARE AU AVUT DE PIERDUT LA MOMENTUL RECALCULARII PENSIILOR. IN BUGETUL PE 2013 SI IN MOD ESALONAT(POATE PRIN 2050 !) TREBUIE SA INDREPTAM SI ACEST LUCRU”.CU ATAT MAI MULT SI PENTRU CEI 10-12% , AVEM OBLIGATIA SI IN BUGETUL PE 2013 AVEM INTENTIA CLARA DE A-I ADUCE SI PE EI LA NIVELUL LA CARE CEILALTI COLEGI IN MOD MERITAT AU AJUNS”.

DXN 11-01-2013 - 22:56

Si totusi: cine e dusa asta!
Cine poola mea e kknaru’ asta! Cica e dintr-un catun mare:toplita!
Muculetu’ asta de 1,46 m se da drept mesia RO!
Hai sa ne bagam poolele-n gatii lui!

DXN 11-01-2013 - 23:06

Haideti ma toti cunoscatorii de pe forum!
CINE-I dusa ASTA?
batcoiule, dragomire, dobre (kkturbos, sugciuluurbos, etc) neacsule!
marii cunoscatori alde toate de pe forum!
CINE-I KKTUL ASTA DE dusa?
Eu sunnt prost si nu cunosc. Spuneti-mi voi, cunoscatorilor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult