Acasa Top SecretArmata UPDATE – Tragedie. Un camion militar s-a prăbuşit într-o prăpastie în Argeş. Morţi şi răniţi

UPDATE – Tragedie. Un camion militar s-a prăbuşit într-o prăpastie în Argeş. Morţi şi răniţi

scris de D.S.S.
47 afisari

UPDATE – Trei militari cu vârste între 32 şi 40 de ani au murit după ce un camion în care se aflau 13 persoane s-a răsturnat, joi seară, într-o râpă de aproximativ 40 de metri, în localitatea Dâmbovicioara din judeţul Argeş.

Doi dintre ei fuseseră în misiuni în Afganistan. Nouă militari răniţi sunt în stare stabilă şi au fost internaţi la spitale militare din Braşov, Piteşti şi Bucureşti.Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că, potrivit declaraţiilor şoferului, camionul ar fi rămas fără frâne. Vehiculul – în care se aflau militari de la Batalionul de vânători de munte de la Câmpulung Muscel – era într-un convoi în care se mai aflau încă două camioane şi un ARO, care se întorceau de la un exerciţiu.

Conform MApN, cei trei sunt plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, iar vineri, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare.

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.

Toţi militarii răniţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, unul la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti, iar ceilalţi şase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

„Astăzi, 30 iunie, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a militarilor decedaţi în tragicul accident. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe”, anunţă MApN.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, joi seară, că unul dintre militarii aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș a murit. Oficialul MAI a mai spus că alte două persoane se află sub camion, probabil decedate, ”lucru care nu poate fi confirmat încă”.

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș, în acest caz fiind sesizat Parchetul Militar, precizează MApN.

Camionul s-a răsturnat într-o râpă cu adâncimea de aproximativ 40 de metri, în zona Valea Urdii, după ce a ieşit de pe şosea.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

Potrivit MApN, din informațiile primite până acum, trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor. Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și le se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, se află în deplasare către locul accidentului.

În camionul cu militari prăbușit într-o prăpastie din Argeș, Dâmbovicioara, se aflau 13 persoane, zece dintre acestea fiind scoase, în mare parte inconștiente, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure.

”Din informațiile pe care le avem până în acest moment, în camionul militar răsturnat în prăpastie la Dâmbovicioara erau 13 persoane. Zece au fost scoase, în mare parte inconștiente. Ar mai fi încarcerate încă trei persoane”, a explicat Mădălina Epure.

Oficialul ISU Argeș a precizat că la fața locului acționează toate echipajele disponibile ale ISU Argeș, respectiv șase ambulanțe SMURD și trei autospeciale.

Un număr de 10 militari ai fost scoși din camionul răsturnat în prăpastie, în județul Argeș, specialiștii ajunși la fața locului continuând evacuarea victimelor încarcerate, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Argeș, Mădălina Epure.

”Din primele informații, camionul răsturnat în prăpastie este un camion militar românesc care se deplasa dinspre Brașov către Pitești. Pompierii ajunși la fața locului acționează pentru scoaterea persoanelor de acolo. Până acum au fost scoase zece persoane, mare parte inconștiente”, a precizat Mădălina Epure.

Marius Paşcu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş, a declarat la Digi24 că serviciul UPU ţine legătura cu medicii de la Spitalul din Câmpulung unde au fost aduse victimele, în primă fază, urmând ca, în funcţie de starea de sănătate, să se decidă transferul la SJ Argeş sau la Spitalul Militar Argeş.

La Câmpulung au fost aduse 7 victime. Primii doi pacienţi evaluaţi au politraumatisme, dar sunt conştienţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult