Acasa Top SecretArmata Trageri cu M-LIDS, cel mai nou sistem anti-dronă al Armatei SUA, la Capu Midia

Trageri cu M-LIDS, cel mai nou sistem anti-dronă al Armatei SUA, la Capu Midia

scris de D.S.S.
197 Afisari

Militari din Divizia Aeropurtată 101 au desfășurat, săptămâna trecută, la Capu Midia, un exercițiu tactic cu trageri reale, cu cel mai nou sistem anti-dronă al Armatei SUA. Sistemul M-LIDS (Sistemul integrat mobil contra aeronavelor joase/lente/mici, fără pilot) este capabil să detecteze și să distrugă tipurile obișnuite de drone, care ar putea fi folosite pentru a supraveghea sau ataca forțele prietene.  

Cu ajutorul sistemului M-LIDS, fabricat de mai mulți contractori din industria de apărare din Statele Unite, inclusiv Raytheon, SRC și Northrop Grumman, soldații au reușit să identifice, să urmărească și să distrugă amenințările, folosind o combinație de război electronic și mitraliere de calibru mare.

La finalul exercițiului, soldații au informat ofițerii americani și români cu privire la specificațiile și eficacitatea echipamentului.

Ofițeri din cadrul Forțelor Aeriene și Forțelor Terestre Române au urmărit exercițiul de trageri, familiarizându-se cu echipamentul utilizat. Exercițiul reprezintă un reper important, nu numai în relația strategică dintre SUA și România, dar și pentru postura României de descurajare în regiunea volatilă a Mării Negre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult