Acasa Top SecretArmata Trupele SUA din Afganistan tranziteaza Romania, din cauza violentelor din Kirgizstan

Trupele SUA din Afganistan tranziteaza Romania, din cauza violentelor din Kirgizstan

scris de Ziua Veche
3 afisari

Avioanele americane care transporta trupe din Afganistan folosesc ca punct de escala Aeroport Henri Coanda din Bucuresti, din cauza situatiei instabile din Kirgizstan, informeaza cotidianul The Guardian, in editia electronica.

Statele Unite folosesc de obicei o baza situata in apropiere de Biskek, capitala Kirgizstanului, pentru transferul trupelor spre Afganistan si rotatia acestora.
Insa, potrivit The Guardian, Statele Unite sunt ingrijorate din ce in ce mai mult de situatia instabila din Kirgizstan, iar in contextul violentelor trupele sunt transferate printr-un punct de tranzit din Bucuresti.
Luni, Washington Times relata ca baza americana din Kirgizstan este amenintata inca o data cu inchiderea, pe fondul influentei Rusiei asupra Guvernului interimar kirghiz. Kirgizstanul ameninta de anul trecut ca va inchide baza americana de la Manas (Biskek), dupa ce Moscova i-a oferit ajutoare si imprumuturi in valoare de peste doua miliarde de dolari. Totusi, autoritatile kirghize au convenit sa mentina baza, dupa ce au triplat suma perceputa administratiei americane pentru inchirierea bazei aeriene.
Noi confruntari armate au izbucnit in sudul Kirgizstanului luni, in a patra zi a violentelor interetnice intre uzbeci si kirgizi, soldate cu 117 morti si 1.500 de raniti, potrivit unui bilant provizoriu. Acestea sunt cele mai grave violente dupa revoltele din aprilie, soldate cu 87 de morti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult