Acasa Top SecretArmata Turcia: 149 generali și amirali demiși după puci

Turcia: 149 generali și amirali demiși după puci

scris de D.S.S.
28 afisari

Autoritățile turce au anunțat miercuri demiterea a peste 1.600 de militari, printre care o sută patruzeci și nouă de generali și amirali, precum și închiderea a zeci de ziare, reviste, posturi TV și radio pentru implicare în lovitura de stat eșuată din 15 iulie, informează Reuters, DPA și AFP citând agenția de presă de stat Anadolu și canalul CNN Turk.

erdogan_puci generali amirali demisi„Ei au fost demiși pentru complicitate în tentativa de lovitură de stat„, a declarat acest responsabil, precizând că este vorba despre 87 de ofițeri superiori ai armatei terestre, 30 din forțele aeriene și 32 din cadrul marinei.

Forțele armate turce au în jur de 350 de generali și amirali.
Printre cele peste 130 de mijloace de comunicare în masă vizate de această măsură se numără trei agenții de presă, 16 canale de televiziune, 23 posturi radio și 45 de ziare, la nivel național dar și local, notează DPA.

Agenția de presă Cihan face parte dintre acestea, precum și televiziunea prokurdă IMC TV și cotidianul de opoziție Taraf, notează France Presse.

Cotidianul Zaman și versiunea sa în engleză Today’s Zaman — care făceau parte cu Cihan dintr-un holding legat de predicatorul Fethullah Gulen până când au fost trecute sub controlul guvernului în martie — au fost de asemenea închise.

Măsura este susceptibilă să provoace în continuare îngrijorare în rândul grupurilor pentru drepturile omului și aliaților occidentali ai Turciei cu privire la epurarea condusă de președintele Tayyip Erdogan în urma loviturii de stat militare eșuate din 15-16 iulie, notează Reuters.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult