Acasa Top SecretArmata Turcia a trimis avioane de vânătoare şi tancuri la graniţa cu Siria

Turcia a trimis avioane de vânătoare şi tancuri la graniţa cu Siria

scris de D.S.S.
14 afisari

Turcia a trimis avioane de vânătoare şi tancuri la graniţa cu Siria, după un atac comis joi de combatanţi ai grupării Stat Islamic, soldat cu moartea unui militar turc şi rănirea altor doi, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

turkish-tanks-syrian-borderUn post de frontieră din provincia Kilis a fost atacat joi de pe teritoriul sirian aflat sub controlul grupării Stat Islamic. Un soldat turc a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi în urma atacului.

„Soldaţii turci au răspuns focurilor de armă trase din partea siriană a frontierei, din regiunea unde se află militanţii Statului Islamic”, a declarat un oficial.

Ulterior, autorităţile turce au trimis în zonă avioane de vânătoare F-16, tancuri şi vehicule blindate.

Ofensiva a avut loc după o intensificare a violenţelor la graniţa turco-siriană săptămâna aceasta, care a început după un atac sinucigaş cu bombă comis luni în oraşul Suruc din sudul Turciei, soldat cu 32 de morţi şi peste 100 de răniţi.

Autorităţile au identificat un cetăţean turc de 20 de ani care avea legături cu gruparea Stat Islamic, pe care îl suspectează de comiterea atentatului, după ce cartea sa de identitate a fost găsită la locul atacului.

Autorităţile turce au arestat în ultimele şase luni peste 500 de persoane suspectate de cooperare cu gruparea SI, în condiţiile în care Turcia a fost acuzată că nu depune suficiente eforturi pentru a controla graniţa cu Siria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult