Acasa Top SecretArmata Turcia cere rachete Patriot de la NATO. Pe cine vrea să atace?

Turcia cere rachete Patriot de la NATO. Pe cine vrea să atace?

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu, a declarat marţi, 20 noiembrie, că Ankara se află ”în ultima etapă” de discuţii înainte de a transmite către NATO o cerere formală de desfăşurare a unor rachete Patriot la frontiera sa cu Siria,

Turcia cere rachete Patriot de la NATO. Relatia cu Israel se deterioreaza (foto:wired.com)

Ministrul Davutoglu a adăugat înainte de a desfăşura o vizită în Gaza rachetele sol-aer Patriot ”reprezintă o măsură de precauţie, orientată în mod specific către apărare”. Conform Agerpres, şeful diplomaţiei turce a precizat că cererea formale pentru aceste rachete urmează să fie înaintată în cel mai scurt timp posibil.

În acelaşi timp, premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat luni Israelul că este un „stat terorist” şi a criticat marile puteri ale lumii pentru că susţin bombardarea Fâşiei Gaza, care durează de o săptămână şi în urma căreia în jur de 100 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, semnalând astfel agravarea stării conflictuale care a apărut între cele două state în urmă cu trei ani. Vorbind la Istanbul, la scurt timp după întoarcerea sa de la Cairo, unde a a avut discuţii în regim de urgenţă cu preşedintele Mohammed Morsi pe tema situaţiei din Gaza, Erdogan a acuzat de asemenea puterile occidentale că nu au făcut nimic pentru a opri vărsarea de sânge din Siria.

Potrivit Rador, Erdogan a afirmat că „Aceia care vorbesc despre musulmani şi teroare în aceeaşi propoziţie întorc privirea atunci când musulmanii sunt masacraţi în masă. Aceia care se prefac că nu văd discriminările împotriva musulmanilor din propriile lor ţări, închid de asemenea ochii la masacrarea sălbatică a copiilor inocenţi din Gaza … De aceea, eu spun că Israelul este un stat terorist.” Ultimele declaraţii ale lui Erdogan constituie un duş rece pentru cei care credeau că ar fi posibilă o nouă apropiere între cei mai importanţi doi aliaţi ai SUA din regiune.

8 comentarii

Petrus 20-11-2012 - 22:02

Titlul are logica Rusiei: Romania instaleaza scutul antiracheta, deci ataca Rusia…
Rachetele Patriot sunt chiar pt aparare.

andra 21-11-2012 - 06:29

Pana la urma, exista rachete de atac si rachete pentru aparare? Sau aceleasi rachete, dupa caz, sunt folosite fie in scop ofensiv, fie in cel defensiv?

tajomaru 21-11-2012 - 10:21

Sistemul de aparare antiaeriana Patriot este o arma defensiva.

geek-a-contra 21-11-2012 - 11:49

orice recipient, in cazul asta o racheta, incarcat cu exploziv va produce pagube si victime daca este detonat. problema este ca rachetele antiaeriene / antiracheta (sol-aer, aer-aer, apa-aer) sau „defensive” daca vrei sa le numesti asa, sau mai exact sitemele lor de ghidare si control si razele de actiune sint diferite de cele din echiparea rachetelor destinate lovirii tintelor terestre sau navale (sol-sol, sol-apa, apa-sol, apa-apa, aer-sol, aer-apa) rachete pe care le poti denumi „de atac”. asta face ca in conditii reale cele doua tipuri de rachete sa nu fie echivalente iar patriot-ul sa nu fie racheta „de atac” in sensul pe care il ai in vedere….

geek-a-contra 21-11-2012 - 11:50

raspunsul trebuia sa fie @andra

urbos 21-11-2012 - 12:23

Ai aburit-o nene…

digital 21-11-2012 - 10:53

schimbă bă titlul că te faci de kko!

urbos 21-11-2012 - 10:57

Daca arunci o racheta „patriot” din avion in capul cuiva, crezi c-o sa se simta bine?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult