Acasa Top SecretArmata Turcia mobilizează unităţi de blindate la graniţa cu Siria

Turcia mobilizează unităţi de blindate la graniţa cu Siria

scris de M.A.
52 afisari

Turcia a început să-şi întărească frontiera cu Siria. Astfel, după cum au relatat televiziunile locale, unităţi suplimentare de blindate au fost mobilizate în provinciile Kilis, Gaziantep şi Hatay.

Turcia mobilizează unităţi de blindate la graniţa cu Siria

Turcia mobilizează unităţi de blindate la graniţa cu Siria

Joi, la Hatay a ajuns un convoi militar de 20 de vehicule, inclusiv tancuri, vehicule blindate uşoare, lansatoare mobile de rachete. În zona de frontieră au fost, de asemenea, trimise cantităţi de muniţie şi unităţi militare au fost redislocate, transmite Agerpres. În provincia Şanliurfa, care are cea mai lungă graniţă cu Siria, au fost desfăşurate trei spitale de campanie.

Ministerul turc al Apărării nu a făcut deocamdată comentarii cu privire la transferul de trupe, care, după cum remarcă unii observatori, este realizat în cadrul măsurilor generale de îmbunătăţire a securităţii în zonele de frontieră cu Siria.

Aceste măsuri sunt, în special, legate de temerile Turciei cu privire la evoluţia situaţiei din Siria şi posibilitatea unei agresiuni din partea Damascului.

Ministrul adjunct de externe sirian, Faisal Al-Miqdad, a avertizat că, ‘în cazul în care Israelul, Iordania şi Turcia vor lua parte la operaţiunea militară a SUA împotriva Siriei, Damascul va aplica atacuri asupra acestor ţări ca represalii’.

Ameninţarea nu a trecut neobservată la Ankara, unde premierul Recep Tayyip Erdogan a declarat că ţara sa este pregătită pentru o asemenea evoluţie, dar nu ştie cât de pregătită este Siria pentru aceasta, după cum scrie agenţia menţionată de presă.

5 comentarii

tomi 05-09-2013 - 13:46

Turcia in sfirsit are sa-si rupa dintii in aventura expansionista spre teritoriile siriene. Erdogan idiotul a gasit hartile vechi ale imperiului otoman din 1400 si vrea sa reia lucrul de la capat, inca un pic si se declara sultan.

pathfinder 05-09-2013 - 14:03

N-ai sa vezi…

Ionel 05-09-2013 - 22:05

In ambele variante razboiul nu aduce nimic bun pentru nimeni. Doar faliment si somaj. Va mai bucurati daca pierd sau cistiga razboaie?

CONGO 05-09-2013 - 14:04

Nu e bine, dar chiar deloc, deloc!
Ce tampenie e asta, cu tari si imperii excitate si zdranganind din arme?
Daca cineva trebuie atacat, ca sa nu mai faca atata rau, este ONU.
Ei, fire-ati ai dreaq cu totii, ca sunteti vinovati, altfel nu se ajungea aici.

pathfinder 05-09-2013 - 14:10

Circ.
Ca nu mai e paine…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult