Acasa Top SecretArmata Twitter şi Facebook, surse de informaţii folosite de NATO în Libia

Twitter şi Facebook, surse de informaţii folosite de NATO în Libia

scris de M.A.
1 afisari

NATO a trimis avioane militare împotriva forţelor liderului libian Muamamr Kadhafi în urma unor informaţii privind mişcările de trupe transmise pe site-ul de microblogging Twitter, a declarat recent un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

NATO

foto: nato.int

Twitter şi Facebook fac parte din numeroasele surse utilizate de serviciile de informaţii ale NATO pentru a stabili ţintele campaniei aeriene împotriva forţelor regimului libian, a precizat oficialul, potrivit Mediafax. „Luăm informaţii din toate sursele posibile”, a explicat locotenent-colonelul Mike Bracken, purtătorul de cuvânt al misiunii Unified Protector, condusă de NATO. „Primim informaţii din surse accesibile pe Internet, urmărim Twitter„, a adăugat el.

Un alt oficial al NATO a explicat că libienii scriu pe Twitter din oraşele rebele Misrata şi Ajdabiya şi din capitala Tripoli, furnizând informaţii atât despre mişcarea trupelor şi tancurilor, cât şi despre deplasarea refugiaţilor. „Twitter este o sursă genială”, a exclamat acest oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

El a subliniat totuşi că toate aceste informaţii apărute pe reţelele de socializare sunt verificate din surse fiabile, cum ar fi imaginile din satelit, înainte ca un avion de vânătoare să fie ridicat în aer. „Aceste informaţii nu sunt considerate fiabile ele singure, dar ne atrag atenţia asupra problemelor care apar sau asupra ameniţărilor ce pot fi verificate ulterior cu celelalte mijloace ale noastre mai sofisticate”, precizează oficialul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult