Acasa Top SecretArmata Un avion de luptă F-16 grec a ucis cel puţin 10 persoane în Spania (video)

Un avion de luptă F-16 grec a ucis cel puţin 10 persoane în Spania (video)

scris de D.S.S.
32 afisari

Cel puţin zece persoane au murit, iar 13 au fost rănite, şapte fiind în stare gravă, după ce un avion militar de tip F-16 aparţinând Forţelor Aeriene elene s-a prăbuşit luni în sud-estul Spaniei, anunţă Ministerul spaniol al Apărării, citat de AFP.

Un avion de luptă F-16 grec a ucis cel puţin 10 persoane în Spania

Un avion de luptă F-16 grec a ucis cel puţin 10 persoane în Spania

Primul ministru spaniol Mariano Rajoy a anunțat luni seară că opt francezi și doi greci au murit în accidentul unui avion de luptă F-16 al forțelor aeriene elene prăbușit la o bază militară din sud-estul Spaniei.

Se pare că sunt două persoane care au murit de naționalitate greacă și opt francezi„, a declarat Mariano Rajoy, intervievat în direct la canalul privat Telecinco, detaliind bilanțul de zece morți, a căror cetățenie era încă necunoscută. Șeful guvernului a precizat că a obținut această informație de la ministrul apărării, Pedro Morenes, adăugând că există „o mulțime de răniți”.

„S-a evocat cifra de zece francezi, unsprezece italieni”, a precizat el, arătându-se prudent întrucât este „prea devreme”. Rajoy a anunțat de asemenea că ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, și un ministru italian se vor deplasa marți la baza spaniolă unde s-a produs accidentul, situată în apropiere de Albacete, la circa 240 km sud-est de Madrid.

„Avem mai mulți dispăruți și verificăm soarta lor”, a declarat la rândul său Ministerul Apărării de la Paris, fără a confirma informația.

Puțin mai târziu, ministerul francez și președinția franceză au comunicat, citate de AFP, un bilanț provizoriu de opt militari francezi uciși și alți șase răniți grav în prăbușirea avionului F-16 grec în timpul unui antrenament al NATO la baza din sud-estul Spaniei.

F-16 cu două locuri al forțelor aeriene elene s-a prăbușit la decolare, la scurt timp după ora 15.00 (14.00 GMT), peste una din parcările bazei unde erau staționate avioane de luptă din diferite țări, dintre care două Alpha Jet, două Mirage 2000D și două Rafale franceze, potrivit Ministerului francez al Apărării.

„Avionul s-a prăbuşit în timpul decolării. Se pare că a pierdut puterea motoarelor şi s-a prăbuşit în zona de staţionare, peste alte avioane”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului spaniol al Apărării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult