Acasa Top SecretArmata Un avion de spionaj al marinei SUA a ajuns în Oceanul Pacific, după ce a ratat aterizarea (VIDEO)

Un avion de spionaj al marinei SUA a ajuns în Oceanul Pacific, după ce a ratat aterizarea (VIDEO)

scris de D.S.S.
286 Afisari

Un avion de recunoaştere al US Navy, cu nouă membri ai echipajului la bord, a ajuns luni în apă în largul insulei Oahu din arhipelagul Hawaii, după ce a depăşit pista de aterizare a bazei marinei americane din această zonă, relatează CNN, conform News.ro.

Nu au existat victime în urma incidentului în care a fost implicată o aeronavă de tip P-8A Poseidon. Este un avion bimotor multimisiune, care poate fi folosit la patrulare şi recunoaştere şi care este construit pe o structură de avion de pasageri Boeing 737.

Imaginile publicate de presa americană şi surprinse de o martoră arată aeronava pe jumătate în apă, cu aripile uşor deasupra liniei de plutire, în Golful Kaneohe, în largul Bazei Corpului de Infanterie Marină din Hawaii, care se află pe insula principală Oahu, la nord de capitala Honolulu.

Vizibilitatea era redusă la aproximativ 1,6 km în momentul incidentului, cu rafale de vânt de până la 33 de km/h şi ceaţă, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie.

Priveliştea cu avionul în apă aminteşte de „Miracolul de pe Hudson” din 2009, când un avion de pasageri pilotat de Chesley „Sully” Sullenberger a aterizat de urgenţă pe râul din New York.

Toate cele 155 de persoane aflate la bord au supravieţuit. Aparatul P-8A şi Airbusul A320 pe care l-a pilotat Sullenberger au aproximativ aceleaşi dimensiuni, notează ABC News.

P-8A Poseidon este un aparat de bază al operaţiunilor marinei americane. Acesta poate transporta atât torpile, cât şi rachete de croazieră pentru misiuni de război antisubmarin şi antisuprafaţă şi de colectare de informaţii.

Un comunicat al Flotei a treia a marinei americane a precizat că avionul, cu baza în Whidbey Island, Washington, fusese „detaşat în sprijinul apărării maritime interne”.

La începutul acestui an, un P-8A care opera deasupra Mării Chinei de Sud cu o echipă CNN la bord a fost interceptat de un avion de vânătoare chinez, o întâlnire în care avionul chinez s-a apropiat la mai puţin de 500 de metri de acesta.

Aeronavele P-8 sunt, de asemenea, în dotarea armatelor australiană, neozeelandeză, britanică, norvegiană şi indiană, potrivit Boeing.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS