Acasa Top SecretArmata Un avion militar Suhoi 27 din Ucraina a aterizat în regim de urgenţă la Bacău

Un avion militar Suhoi 27 din Ucraina a aterizat în regim de urgenţă la Bacău

scris de D.S.S.
160 Afisari

Ministerul Apărării informează că, joi dimineaţa, două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO au decolat în jurul orei 6,15, pentru clarificarea unei situaţii aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spaţiul aerian naţional.

„Cele două aeronave militare române au aplicat cu stricteţe procedurile naţionale şi regulile internaţionale aplicabile în astfel de situaţii, procedând la interceptarea şi identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spaţiul aerian românesc. Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparţinând Forţelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operaţiune încheiată la ora 7,05. După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziţia autorităţilor române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situaţii”, precizează MApN.

Prezenţa avionului militar ucrainean la Bacău a fost confirmată, joi dimineaţă, de prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

„În cursul dimineţii a aterizat în regim de urgenţă o aeronavă de vânătoare Suhoi 27. Aeronava are un pilot la bord care a fost preluat de autorităţi. Avionul a fost degajat de pe pistă”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul.

 

ORA 08.31 Un avion militar Suhoi 27 din Ucraina a aterizat în regim de urgenţă la Bacău

 

Un avion militar ucrainean a aterizat, joi dimineaţă, în regim de urgenţă, pe aeroportul din Bacău.

Informaţia a fost confirmată, pentru AGERPRES, de prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

„În cursul dimineţii a aterizat în regim de urgenţă o aeronavă de vânătoare Suhoi 27. Aeronava are un pilot la bord care a fost preluat de autorităţi. Avionul a fost degajat de pe pistă”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul.

Pilotul ucrainean se află în custodia autorităţilor militare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult