Acasa Top SecretArmata Un eveniment unic – Et in Craiova Ego

Un eveniment unic – Et in Craiova Ego

scris de Marin Neacșu
27 afisari

Vineri, la Craiova a avut loc un eveniment cum nu s-a mai văzut şi nu ştiu dacă şi când se va mai vedea. În prezenţa unei asistenţe de aproximativ 2000 de oameni, dacă nu mai mulţi, şi a comandanţilor şi şefilor tuturor categoriilor de forţe ale armatei, a tuturor comandanţilor de mari unităţi şi unităţi participante la misiunea din Afganistan între anii 2002-2014, a avut loc ceremonia de primire  a ultimului batalion dar şi de încetare a misiunii.

Ceremonia de încheiere a misiunii Armatei României în provincia Zabul, teatrul de operaţii Afganistan

Spun că a fost un moment unic, pentru că :

1. Aşa ceva încă nu s-a mai organizat până în prezent, deşi au mai avut loc misiuni şi în Bosnia şi în Irak;

2. Misiunea a fost începută de un batalion din Craiova şi încheiată de un alt batalion tot din Craiova;

3. La ceremonie au participat reprezentanţii tuturor unităţilor şi marilor unităţi care au participat la misiune, inclusiv unităţile pentru misiuni speciale şi Baza de Transport Aerian care a asigurat afluirea şi defluirea trupelor în şi din teatrul de operaţii;

4. În Piaţa din faţa statuii lui Mihai Viteazu, s-au aliniat cred pentru prima oară în istoria Armatei Române, steagurile de luptă a 30 de unităţi. Cu această ocazie au fost decorate în acelaşi moment toate cele 30 de drapele cu cea mai înaltă distincţie a Armatei Române, Emblema De Onoare a Armatei Române cu Însemn de Război. Este un eveniment unic, ca 30 de drapele să fie decorate în acelaşi timp şi acelaşi loc;

5. A mai fost unic şi pentru că e prima oară când comandanţii, membrii atâtor unităţi care s-au schimbat, s-au rotit, şi-au predat ştafeta unii altora în teatrele de operaţii, se revăd în ţară, se cunosc cei care nu s-au cunoscut, se împacă cei care s-au certat, se revăd în alte condiţii, fără stress, fără grija secundei următoare. Acest lucru este imens pentru coeziunea şi moralul armatei.

După două zile de antrenamente în care militarii aproape nu îşi mai simţeau tălpile care le ardeau de la asfaltul încins şi mişcare, ceremonia s-a desfăşurat la cote superlative şi pot spune după atâtea evenimente şi experienţe prin care am trecut că a fost un eveniment unic, pregătit, coordonat, organizat şi desfăşurat fără reproş. Nu ştiu cum sau ce or fi simţit ceilalţi privitori, dar –cu riscul dea mă repeta- pe mine vederea celor 30 de drapele de luptă la un loc m-a lăsat fără suflare, este ceva ce nu vezi de două ori în viaţă, poate nici de două ori într-un mileniu. Nici nu vreau să mă gândesc la ce ar fi însemnat –prin absurd fireşte- un atac terorist sau o catastrofă care să ducă la distrugerea sau pierderea acestor drapele. Cine are o pregătire militară, să spunem de bază, ştie că pierderea, distrugerea, furtul , pierderea sau capturarea drapelului de luptă al unei unităţi duce la desfiinţarea unităţii şi dezonorarea pe veci a unităţii şi membrilor unităţii, de aceea vederea atâtor drapele de luptă în acelaşi loc şi acelaşi timp este o raritate, rar se asumă un asemenea risc. Cine a asistat azi la acest ceremonial se poate lăuda că a văzut ceva ce nu a mai văzut poate neam de neamul lui, cum spun oltenii.

Trecând însă peste acest moment, acest punct care trebuia punctat poate şi în prezentarea evenimentului, pot afirma –şi nu sunt mereu atât de darnic în calificative-, că totul a fost fără reproş, începând de la asistenţă, prezenţa tuturor şefilor categoriilor de forţe, a unei companii a Regimentului de Gardă în ţinuta nouă, de vară, prezentarea şi decorarea drapelelor, locul ales, în faţa Întregitorului de neam, defilarea unităţilor, prezentarea tehnicii, ceremonialul religios scurt şi la obiect fără lălăieli interminabile şi chiar şi faptul că asistenţa a fost scutită de speech-urile politicienilor, singurul care a luat cuvântul a fost ministrul Duşa care a depus un efort deosebit, participând chiar şi la repetiţiile care au avut loc cu o seară înainte, pentru a se asigura că totul este în ordine.

Nu pot spune decât felicitări, mă bucur că am avut onoarea şi bucuria de a participa la acest eveniment cu adevărat unic.

Iată în imagini, cum s-a desfăşurat ceremonialul.

La Mitraliere

O mulţime de copii s-au îngrămădit să facă fotografii la şi cu tehnica militară expusă pe esplanada de la Teatrul Naţional.

Trece trece Regimentul.. de Gardă

Trecerea unui pluton al Regimentului de Gardă a dat semnalul pentru cei care mai stăteau să admire tehnica, să meargă spre locul unde avea să se desfăşoare ceremonialul.

30 DE DRAPELE D ELUPTĂ

Aşa ceva nu se vede de două ori în viaţă. Gândiţi-vă numai că acele drapele poartă în ele  faptele de arme şi sângele tuturor  eroilor, militarilor lor, căzuţi la datorie de la înfiinţare până în prezent. Întreaga asistenţă ar fi trebuit să stea în genunchi în faţa lor.

Discursul Ministrului Duşa

Ajunge un par, la un car de oale. Avertizaţi poate de scrisoarea unor militari întorşi din misiune, politicienii nu s-au mai îngrămădit să îi fericească cu discursuri găunoase. E bine şi asta, învăţăm,  învăţăm.

Decorarea drapelelor

” Vinovaţi” de aducerea în ţară a militarilor:

Ei sunt  cei care au asigurat afluirea şi defluirea trupelor în şi din zona de operaţii. Avem a mulţumi!

A urmat defilarea trupelor:

Defilează Scorpionii Negri

Defilează Scorpionii Roşii

Defilează VM-iştii

Şi piloţii ştiu să  defileze pe uscat


Defilează şi avioanele-Viaţă lungă!

Craiovenii aplaudă, de la ăl cu ţâţa-n gură, pân’ la ăl cu barba sură


Poze la Drapel


La încheierea ceremoniei, craiovenii au trecut să îşi facă fotografii lângă drapele. Spune şi asta ceva, oamenii încă mai apreciază simbolurile şi valorile neamului. Doamne Ajută!

Cam asta   a fost, scurt, la obiect, dar plin de semnificaţii şi frumuseţe. Ocroteşte Doamne, Armata Română!

55 comentarii

ancuta 19-07-2014 - 20:22

Colonele, parca esti oltean!
Da-i de bine!

BULA 20-07-2014 - 07:46

Kakatule, te bucuri ca prostul asta scrisa un articol propagandistic favorabil ocupatiei Afganistanului de catre SUA.

ancuta 20-07-2014 - 20:40

bula, te stiam oltean prost. Doar.

UnUL 20-07-2014 - 20:54

De când cu Bulă pe forum, încep să „iau în serios” bancurile cu olteni.

ancuta 20-07-2014 - 22:31

bula are ceva cu neacsum. personal.
ca-ntre oltenii cu paiu-n cur!
Pe mine nu ma poate suferi de cand i-am zis ca se comporta ca un laborant neterminat!

Ionel 20-07-2014 - 22:50

@Ancuta+UnUl: Obsesia moscovitilor erau oltenii. Va desconspirati de aiurea basistilor!

Antibasistul 21-07-2014 - 02:05

Moldovene DXN-Anpuța MUCLES BEȚIVANE!!!

BULA 20-07-2014 - 07:44

Tov. colonel, soldatii romani nu au ce sa caute in Afganistan ca trupe de ocupatie in interesul SUA. „Teroristii” pe care i-au impuscat ei in Afganistan sint patrioti locali, echivalentul partizanilor care luptau contra nazistilor.
Se vede ca nu sunteti nici destept si nici cinstit. Faceti gargara doar de ciuda ca v-au ciuntit pensia.

UnUL 20-07-2014 - 08:20

Trupă de pacificare în interesul Afganistrtanui și a păcii din regiune, tâmpițel!. dar acum s-a cam terminat.
P.S. Dacă talibanii, islamiști radicali, sunt „patrioți”, eu sunt regele Belgiei! La ora asta imensul pericol care amenință lumea e islamismul radical.

Ionel 20-07-2014 - 09:17

@UnUl: Islamistii aia erau inarmati de CIA in Siria si mai ales canibalii aia care au speriat toata planeta. Si nu ma refer la matroz si nu ca ar fi o mare diferenta. Ala e cu Moscova.

UnUL 20-07-2014 - 09:23

Legende și mituri, Ionele.

mircea 20-07-2014 - 10:41

mare adevar zisesi BOULETE,marile culturi de mac din AFGANISTAN acum sunt arendate deiudeo- americani prin fondurili propietatea

UnUL 20-07-2014 - 11:03

mirciulică, de ce nu-ți încerci tu norocul la un concurs de literatură SF? Adică nu – că ăia nu primesc lucrări scrise cu greșeli de ortografie.

jan dinu 20-07-2014 - 08:26

NATO nu este un — cuib de domnisoare virgine — :deci

Esti in NATO
Intra’n joc
Daca NU o iei la cioc !
JD-USA

UnUL 20-07-2014 - 08:28

Corect, dar Bulă e prea prost și prea antiamerican (adică prost la pătrat) ca să priceapă.

BULA 20-07-2014 - 08:33

Nu am intrat in NATO ca am vrut noi. Ne-au bagat marionetele care conduc tara din ’89, aduse la putere de serviciile NATO, prin lovitura de stat.

UnUL 20-07-2014 - 08:38

Poate vezi un pic cât la sută dintre români au fost pentru intrarea noastă în NATO și UE (cred că vreo 80%) și câți continuă să fie susținătorii apartenenței noastre la aceste organizații (chiar dacă numărul a mai scăzut puțin, sunt bine peste 50%)! Proștii ca tine sunt, din fericire, minoritari.

BULA 20-07-2014 - 08:45

Astea sunt date false. Si in plus, cei care doreau intrarea in NATO au fost manip.ulati prin televiziuni. Nu li s-a spus la ce pericole ne expunem intrand in NATO. S-a creat impresia ca in NATO curg carnatii pe conducta. Romanii sunt milogi din fire, credeau ca NATO e Mos Craciun.

UnUL 20-07-2014 - 09:18

Mda… sigur. Știu că tu ai prefera să vezi România în Comunitatea Europa-Asia (sau CSI) dar, din fericire, nu e posibil.
Într-un singur punct ai dreptate : în chestia cu cârnații. Românii sunt pomanagii prin natura lor, și mulți au spreat că UE și NATO ne vor da de pomană și vor face să curgă lapte și miere. Tocmai de aceea – vâzând că de când cu NATO și UE nu umblă pe la noi câinii cu covrigi în coadă și ar trebui să punem mâna să mai muncim câte ceva – procentul de care vorbeam a mai scăzut puțin.

BULA 20-07-2014 - 09:27

Nu numai ca n-au venit cu investitii, americanii si vest-europenii, dar au carat la ei tot ce-i interesa (hidrocarburi, padurile, fierul din utlajele topite, etc). Milogii din Romania au vazut adevarata fata a Occidentului, au facut cunostinta cu neocolonialismul salbatic.

BULA 20-07-2014 - 08:40

SUA nu au investit nimic in Romania, nu au dezvoltat tara, nu au creat locuri de munca. Doar au jefuit bogatiile si au distrus infrastructura economica.
SUA au provocat dezastru economic. Jumatate din pop.ulatia activa a Romaniei nu are servciu. Traim cu un salariu in casa, de pe o zi pe alta. In statiune de odihna n-am mai fost de 15 ani (eu personal). Nu avem nici bani nici de medicamente. Am toate motivele sa nu-i iubesc pe americani. America e urata de trei sferturi din pop.ulatia planetei.
America e condusa de niste derbedei pusi pe rele.

Antibasistul 20-07-2014 - 09:05

Corect, subscriu!!!

PS. Faptele americanilor sunt ca ale lacustelor care ”rad” tot pe unde trec, nu ramine nimic in urma lor!!!

Antibasistul 20-07-2014 - 13:59

PS. Bula te poți odihni si acasa, io pot sa merg la stațiune dar refuz, odihna de acasa e sfinta, , ma plimb si prin parc, zilnic o ora jumate!!!

UnUL 20-07-2014 - 15:29

… în care timp ți-au căzut câteva crengi rupte de vânt în cap, ceea ce a agravat situația – care oricum nu era foarte roz.

Antibasistul 21-07-2014 - 03:24

Boule un NUL, cretin needucat, ca toți basiștii, IARAȘI VORBESTI NEINTREBAT!!!

UnUL 21-07-2014 - 10:04

„Boule” – copy-paste nr 277
„un NUL” – copy-paste nr 134
„cretin” – copy-paste nr. 129
„needucat” – copy-paste nr. 203
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.4157
„IARAȘI VORBESTI NEINTREBAT” – copy-paste nr. 247

Antibasistul 21-07-2014 - 10:59

un NUL nebunul basist, ma c…c pe tine, ptiu!!!

UnUL 20-07-2014 - 09:19

Nu din cauza SUA, nătărăule, ci din cauza propriilor noastre tare, a hoției și a corupției endemice, ți-am mai explicat de 10 ori

BULA 20-07-2014 - 09:33

Cand Ford a carat in Germania tot inoxul de la fabrica de la Craiova si n-a facut productie serioasa, cum a promis, tot noi suntem de vina ? Cand fostii agenti racolati de CIA inca din anii ’60, pusi la conducerea Romaniei dupa ’89. au dat gratis Romtelecom, Petrom, Sidex, etc. noi eram de vina ? Ne crezi tampiti, ba gunoiule ?

UnUL 20-07-2014 - 09:42

Nătărăule, oamenii de afaceri – indiferent de naționalitate – sunt interesați înainte de toate de profit. Și dacă pot face profituri mai cu investiții puține, dând șpagă unor funcționari români corupți, o vor face. (Sper că nu ți se pare că investitorii ruși au procedat altfel – ba a fost chiar mai rău – vezi Mechel!) De vină sunt mai puțin ei decât guvernații și funcționarii noștri care s-au lăsat „șpăguiți”, păsându-le prea puțin ce se va întâmpla cu respectivele întreprinderi după vânzarea lor (după vechiul principiu . „după noi potopul”!)

UnUL 20-07-2014 - 09:45

…Și adesea când la cumpărarea unei întreprinderi a concurat o firmă serioasă dar care nu era dispusă să dea șpagă cu o firmă de apartament de 3 lulele dar care oferea o șpagă consistentă, licitația a fost câștigată – EVIDENT! – de cea de-a doua.

UnUL 20-07-2014 - 09:46

DAR E MULT MAI COMOD ȘI MAI CONVENABIL SĂ DĂM VINA PE ALȚII DECÂT PE PROPRIILE NOASTRE TARE.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-07-2014 - 09:52

gunoiere tampit si mincinos ;
Nu poti tu disipa raspunderea care revin asa zisilor conducatori la toate nivelele , care au fost factori decizionali la afacerile oneroase care au DISTRUS si FALIMENTAT
ECONOMIA …ROMANIEI !
Iar beneficiul a fost impartzit si cu alde ……PROPAGANDISTI ca tine , care
ca tac-tu o sa o SFARSEASCA !
GARANTAT 100%! ! !

BULA 20-07-2014 - 09:53

Dupa ’89 am fost condusi de marionetele SUA, de niste tradatori. SUA au responsabilitate pentru tot ce s-a facut rau. Trebuia sa dea legi dure contra spagarilor si la le aplice. Dar aveau nevoie de spagari ca sa cumpere pe nimic averea Romaniei.

BULA 20-07-2014 - 09:55

@Parpanghel

Si tu o sa mori, ca toata lumea. GARANTAT 100%! ! !

BULA 20-07-2014 - 10:00

@Parpanghel

Si nu sunt propagandist, cum sunteti voi, ci o persoana extrem de nemultumita de ce s-a intamplat. Va enerveaza ca sunt unii ca mine, care n-au mare lucru de pierdut si au curajul sa spuna adevarul. Partea nevazuta a icebergului e tacuta, lasa, sta pitulata. Dar la momentul potrivit va va hali cu pene cu tot.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-07-2014 - 10:13

Bwlica , sa lasam prezentarile ! Fapt consumat , demultisor !
Eu nu te-am facut …propagandist , dar
raposata , te-a avortat cu zestrea de TREPANOMA, siphilis ereditar , la care tu harnic si priceput ai mai adugat noi valentze, 2,3 cruci !
Ai montat un DVR la …mega ?
Imagini surprinzatoare …cu ocazia
MEDITATIILOR ! …

UnUL 20-07-2014 - 10:37

@Parpagnghel
Păi asta spuneam și eu: vina revine conducătorilor noștri (în special PSD-ilor, pe vremea guvernării cărora s-au dat marile tunuri ) și mai puțin industriașilor sau pseudo-industriașilor străini.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-07-2014 - 12:36

Ai spus , pe matta !esti incremenit pe proiest !
Basescu primul PATIBULAR pe/ot
LISTA !(tu o vei face singur , de pe balcon !
FRANGHIA si SAPUNUL …din partea
firmei …gratis !)

UnUL 20-07-2014 - 12:39

Părerea ta: eu aș pune pe listă alte nume : Ilici, Bombo, Ponta, etc.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-07-2014 - 12:43

Tzzzzt ! Tzutzerre ;
Basescul FIRST !+ acolitzi !

UnUL 20-07-2014 - 12:55

Am spus „PĂREREA MEA”. E clar că avem păreri diametral opuse. Ah, da. pe lista mea trebuia adăugat și Felix – urmat de foarte mulți alții.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-07-2014 - 13:50

…,,,gunoiere , PAREREA ta este VALABILA ,
…si EVIDENT , afisabila la GAZETA de Perete , la NEUROPSIHIATRIE , unde Un
UL ca tine , SCHIZOFREN in stare PAROXISTICA are minimum de afisabilitate !
Aici NU , ZV nu este tribuna ta de
PROPAGANDA !

UnUL 20-07-2014 - 15:23

Păi chiar că sunt gunoier de vreme ce adun de pe forum gunoaie ca tine.
Și mai slăbește-mă cu diagnosticele tale medicale, căci mă îndoiesc că un agramat ca tine a putut termina facultate – fie ea și cea de „gimnastică”, cu atât mai puțin una de medicină.

neacsum 20-07-2014 - 12:27

Baiatul lui baiat destept, arata-mi macar un rand aici sau oriunde in articolele mele unde ma declar de acord cu interventiile militare are oricarui stat in oricare tara si eu mananc o tona de hartie. Nu stiu daca ai citit articolul sau doar te-au uitat la poze, dar orice ai fi facut nu ai inteles nimic. Deci mai ai 3 variante: intreaba un prieten, fifty fifty și stai acasa.

BULA 20-07-2014 - 20:16

Tataie, tocmai i-ai gadilat la fund pe mercenarii care au omorat afgani la ei acasa, pentru o solda echivalenta cu salariul de portar din Vest. Asa au ajuns romanii, sa omoare oameni din alte tari pentru un salariu de kakat.

UnUL 20-07-2014 - 20:59

Unde ai văzut tu mercenari acolo
MERCENÁR ~i m. 1) Ostaș în solda unei armate STRĂINE; lefegiu.

neacsum 21-07-2014 - 03:00

Esti complexat baiete, iti pare rau ca nu ai putut fi si tu militar. Ce sa=i faci, nu le canta la toti cuccul. La unii canta cioara.

Tache 20-07-2014 - 08:57

Reportaj din viitor……… Romania, anul 2025

Parteneriatul civil: Presedintele Remus Cernea a dus cupluri de pedofili si bestialisti in Parlament

Presedintele Remus Cernea a apelat la o masura inedita in dorinta sa ca deputatii sa voteze o lege privind parteneriatul civil intre persoanele de varste diferite sau specii diferite. Acesta a prezentat parlamentarilor doua cupluri: unul pedofil si celalalt bestialist.

„Incercam sa ne cumparam un apartament prin programul Prima Casa, ne-am lovit de piedici clare si, cu toate ca platim aceleasi taxe si impozite ca orice cetatean, ne este aproape imposibil sa putem cumpara o casa impreuna”, a declarat Tudor Covaci, un tanar care care are o relatie cu o capra de sapte ani, relateaza Digi 24.

Cernea: Ma consider homosexual, pedofil, bestialist, femeie, rrom si maghiar

Presedintele Remus Cernea sustine ca in Romania sunt aproape un milion de pedofili si bestialisti.

„Conform recensamantului din 2011, sunt peste 800.000 de cetateni care traiesc in astfel de familii, astfel de cupluri. Sondajele arata crestere pana la peste un milion”, a spus parlamentarul Remus Cernea.

Acesta va trebui sa mai astepte pana la o decizie, pentru ca legea va fi rediscutata de catre deputatii din Comisia Juridica peste doua saptamani.

http://henrymakow.com/2014/07/Media-Prepares-the-Public-For-Child-Porn%20.html

BULA 20-07-2014 - 09:12

Pop.ulatia planetei e pregatita treptat sa-i urasca de moarte pe americani si pe evrei (sustinatorii homosexualilor si bestialistilor, ai anormalilor). Cand se va coace buba, americanii si evreii vor beli kalul (mai intai cu dintii).

UnUL 20-07-2014 - 09:21

Din fericire nu toată po p u l a ț i a planetei e la fel de tâmpită, de antiamericană și de rusofilă ca tine și Tache. Și nici nu va deveni.

Pribeagul 20-07-2014 - 22:50

Impresionant. Felicitari si multumiri domnule Neacsu!

BULA 21-07-2014 - 09:20

Sa nu pierdem din vedere de ce au navalit americanii in Afganistan, pentru a crea o ruta de transportare a petrolului din zona Marii Caspice la Oceanul Indian si pentru teritoriu strategic contra Chinei si Rusiei. Au facut pe dracu in patru ca sa pacaleasca opinia publica, cu terorismul, cu 11 septembrie 2001, cu tot felul de mascareli.

UnUL 21-07-2014 - 10:13

Alte aberații, Bulișor. Miza era distrugerea regimului criminal al talibanilor.

mircea 21-07-2014 - 11:33

Unule-Boule ai vazuto pa cocosata da COCOS care a ramas fara cocosel dar cu un bosorogel -Jegos pa gaina,parca eara Ceauseasca in vizioota da lucru pa catalige

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult