Un proiectil a omorât un om în Poligonul Jegalia | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata Un proiectil a omorât un om în Poligonul Jegalia

Un proiectil a omorât un om în Poligonul Jegalia

scris de D.S.S.
35 afisari

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Perişoru, judeţul Călăraşi, a murit vineri în urma exploziei unui proiectil.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor, a declarat pentru portalul www.mediacalarasi.ro că evenimentul a fost anunţat prin 112 că a avut loc în poligonul Jegalia, situat între localităţile Tudor Vladimirescu şi Perişoru.

Zona Poligonului de experienţe al Armatei de la Jegălia este marcată ca loc periculos cu panouri ce interzic accesul persoanelor neautorizate, iar paza perimetrului este asigurată cu patrule, a precizat pentru Agerpres, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, lt.col. Constantin Spînu.

Poligonul de experienţe al Armatei funcţionează din anul 1920, este destinat tragerilor cu armament de infanterie şi artilerie şi are o suprafaţă de 1.847 de hectare. Zona este marcată ca loc periculos cu panouri ce interzic accesul persoanelor neautorizate, paza perimetrului poligonului fiind asigurată cu patrule. Autorităţile locale erau notificate conform procedurilor legale cu privire la riscurile ce şi le asumă cei care pătrund neautorizat în perimetru. O comisie a Statului Major General cercetează circumstanţele producerii incidentului”, a explicat oficialul MApN.

Potrivit MApN, în jurul orei 17,30 pe teritoriul poligonului, la cinci kilometri de incinta unităţii, a fost descoperit trupul neînsufleţit al unei persoane civile. În apropiere s-a găsit o groapă proaspăt săpată de formă paralelipipedică, adâncă de peste un metru şi o unealtă de săpat.

De asemenea, a adăugat acesta, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţiou, a ordonat ca, în perioada următoare, autorităţile militare în drept să ia măsuri suplimentare de informare şi conştientizare a populaţiei din jurul tuturor poligoanelor, pentru evitarea riscurilor presupuse de încălcarea normelor de acces în aceste zone.

2 comentarii

Bad Karma 06-10-2012 - 09:31

Probabil tablitele de avertizare au fost furate de mult. Oricum romanul zice ca lui nu i se poate intampla si trece mai departe. Sunt convins ca localnicii stiau ca-i poligon dar nu le-a pasat.

mda 08-10-2012 - 10:12

..probabil a gasit ce cauta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult