Acasa Top SecretArmata Un Typhoon de la baza Kogălniceanu a interceptat două bombardiere ruseşti

Un Typhoon de la baza Kogălniceanu a interceptat două bombardiere ruseşti

scris de D.S.S.
62 afisari

Forţele britanice au trimis marţi dimineaţă un avion de vânătoare Typhoon pentru a intercepta două bombardiere ruseşti, care zburau deasupra Mării Negre şi se apropiau de spaţiul aerian al NATO din apropierea coastelor României, transmite The Sun.

Avionul de vânătoare britanic, care este capabil să atingă o viteză de până la 2.400 de km/oră, a decolat de la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Rusia şi Ucraina ocupă partea de nord a Mării Negre.

De asemenea, avioanele nu s-au apropiat destul de mult pentru a se vedea, iar bombardierele ruse şi-au schimbat direcţia spre sudul Mării Negre.

Typhoon la Marea Neagră

”A funcţionat aşa cum ne aşteptam. Am notat detaliile, am fugit spre aeronavă şi am decolat în timpul potrivit. Am observat că se întâmplă ceva şi apoi a venit foarte repede apelul şi am fugit pe uşă”, a declarat comandantul Lewis Cunningham.

Armata britanică trimite Typhoon-ul în România

Un alt militar britanic a explicat că este vorba de o operaţiune de rutină, care nu este diferită de ce fac avioanele aliaţilor pe alte flancuri NATO.

Avioanele ruse şi britanice s-au interceptat reciproc în mai multe ocazii în ultimii ani, iar în februarie, bombardierele ruse au fost interceptate la vest de ţărmurile Scoţiei şi Irlandei.

Patru bombardiere strategice ruseşti TU-22 au dat târcoale României

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult