Acasa Top SecretArmata Unde se va afla comandamentul NATO din România

Unde se va afla comandamentul NATO din România

scris de A.B.
6 afisari

România se află printre ţările interesate de a găzdui noul comandament special NATO din Estul Europei. Locația exactă a acestuia rămâne, însă, neclară. ”Locaţiile se vor afla la momentul potrivit, când se va anunţa oferta concretă a României”, a declarat asistentul secretarului general al NATO, Sorin Ducaru.

Comandament special NATO în România.

Comandament special NATO în România.

”Când se vor anunţa concret, cu locaţii, vom şti”, a precizat înaltul oficial NATO, care a subliniat că debutul unei perioade foarte intense de implementare a deciziilor luate prin acest Plan de acţiune, inclusiv o reuniune a şefilor Apărării, în două săptămâni, în Lituania, şi apoi o serie întreagă de reuniuni ale Consiliului Nord-Atlantic.

Ducaru a analizat și propunerea premierului britanic David Cameron ca centrul de comandă al acestei reţele dedicate estului Europei să fie în Polonia. Potrivit acestuia, vor fi ”mai multe elemente de comandă regională”.

Oficialii romani au cerut patru avioane NATO si nave ale Aliantei in Marea Neagra, in contextul conflictului din Ucraina. Romania ar putea castiga astfel o importanta fara precedent in cadrul NATO. Oficialii nostri s-au dus la summitul NATO cu cereri foarte clare din partea Romaniei in conditiile in care presedintele Traian Basescu s-a aratat ingrijorat de prezenta flotei rusesti in Marea Neagra.

In discutiile cu partenerii NATO Romania va incerca sa obtina promisiunea unui comandament NATO pe teritoriul tarii eventual la Kogalniceanu. Asta ar insemna ca militarii NATO vor coordona din acest comandament actiunea unor trupe de interventie rapida in caz de pericol atat in Romania cat si in statele vecine. Tot din acest comandament ar trebui coordonate si cel putin patru avioane NATO care vor asigura politia aeriana. In plus oficialii de la Bucuresti vor milita si pentru o prezenta permanenta a navelor NATO in Marea Neagra.

Cu avioane NATO pe aeroporturile din tara noastra, cu o flota in Marea Neagra si un comandament NATO permanent, Romania ar putea deveni statul cu cei mai multi militari straini, in special americani, dislocati pe teritoriul sau.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult