Acasa Top SecretArmata Uniforme noi pentru soldatii Armatei Romaniei

Uniforme noi pentru soldatii Armatei Romaniei

scris de Ziua Veche
74 afisari

 Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea a participat, miercuri, 1 septembrie, la prezentarea tinutelor de oras pentru soldatii si gradatii voluntari din Armata Romaniei, activitate desfasurata la sediul Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”.

Noua tinuta este rezultatul unui program pilot desfasurat de specialisti din cadrul M.Ap.N. si corespunde cerintelor de echipare ale respectivei categorii de militari. Soldatii si gradatii voluntari din Regimentul 30 Garda sunt primii care beneficiaza de echiparea cu aceasta tinuta, urmand ca uniforma de oras sa fie introdusa gradual in norma de echipare a acestei categorii de personal, incepand cu anul 2011.

 

„Sunteti primii care poarta aceste uniforme,  pana la intrarea in dotare la toate esaloanele, ca o dovada a aprecierii de care se bucura militarii Regimentului de Garda. Formati o structura reprezentativa pentru Armata Romaniei, atat prin misiunile de paza si aparare a unor obiective speciale, dar si prin cele de asigurare a ceremoniilor si onorurilor militare la nivelul cel mai inalt. Dumneavoastra sunteti cei care trebuie sa dati tonul aupra modului in care se poarta aceasta tinuta, care va reprezenta, inainte de toate, felul de a fi al soldatului si gradatului voluntar –  tanar, hotarat,  energic, cu mentalitate si atitudine de invingator” a spus, in discursul sau, ministrul apararii nationale.

Ministrul Gabriel Oprea a reamintit ca a actionat, inca de la inceputul mandatului sau, pentru imbunatatirea cadrului legislativ care reglementeaza Statutul soldatilor si gradatilor voluntari, pornind de la faptul ca Armata Romaniei este o armata profesionista, iar soldatii si gradatii voluntari au dovedit de multe ori ca sunt un corp de elita.

„Confectionarea unei uniforme distincte care sa va reprezinte si care sa constituie blazonul acestei categorii de personal se alatura acelor masuri menite sa consolideze statutul soldatilor si gradatilor voluntari, sa le sporeasca drepturile, sa-i mentina in sistem pana la 45 de ani si sa le asigure drepturi echivalente cu celelalte categorii de personal alaturi de care isi desfasoara activitatea”,  a mai spus ministrul apararii nationale.

 

 

„Sunt multe lucruri care pot fi facute si indreptate si cu bani putini sau chiar fara implicatii financiare si trebuie sa le avem in vedere. Chiar daca este criza economica si bugetul este insuficient, nu vom dezarma in fata problemelor. Stiu ca va este de greu, mai ales dumneavoastra, cei aflati la inceputul carierei. Stiu insa, in acelasi timp, ca aceste masuri sunt temporare. Vom reusi impreuna sa le depasim”, a precizat ministrul Oprea, care a dorit sa transmita, prin militarii Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”, un mesaj de incurajare pentru tot personalul armatei, din tara si din teatrele de operatii, in activitate, in rezerva sau in retragere, asigurandu-i ca au in conducerea ministerului apararii nationale un sprijin real.

In cadrul ceremoniei de astazi, ministrul Gabriel Oprea a inmanat comandantului Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul” diploma de merit, in semn de apreciere pentru intreaga activitate desfasurata de militarii acestei unitati de elita a Armatei Romaniei, in anul in care a sarbatorit 150 de ani de la infiintarea primei structuri de garda din Armata Romaniei.

Militarii Regimentului 30 Garda au prezentat, cu acest prilej, un exercitiu de tip Drill-Team de manuire a armamentului din dotare.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult