Acasa Top SecretArmata US Army s-a săturat de beretă. Revine la şapcă

US Army s-a săturat de beretă. Revine la şapcă

scris de M.A.
10 afisari

US Army abandonează bereta, pe care a adoptat-o în urmă cu zece ani, revenind la şapca tradiţională, din cauza nemulţumirii trupelor, a anunţat luni Pentagonul.

US Army renunta la bereta

US Army renunta la bereta (foto armytimes.com)

În urma unui sondaj efectuat asupra unui număr de 1,3 milioane de soldaţi şi ofiţeri, dintre care 566.000 activi, armata americană a retras din regulamentul său purtarea beretei negre, pe care a înlocuit-o cu şapca de camuflaj, care va face parte din uniforma militarilor americani, a declarat colonelul Thomas Collins, purtătorul de cuvânt al forţelor terestre, transmite Mediafax. „Bereta este un acoperământ elegant, pe care vom continua să o purtăm cu uniforma de serviciu, dar utilitatea sa într-un mediu de lucru este limitată. Nu există cozoroc, nu protejează de soare şi nu absoarbe bine transpiraţia”, a subliniat colonelul Thomas Collins.

„Nu-mi place să port un ciorap mulat pe cap, care, în plus, îmi irită scalpul”, a declarat un ofiţer, Mark Vino, pentru cotidianul Army Times. Odinioară rezervată forţelor speciale, bereta a fost impusă, în 2001, pentru a sublinia profesionalismul şi excelenţa soldaţilor. Însă, beretele negre (rangers), beretele verzi şi beretele roşii (ale paraşutiştilor) vor continua să fie purtate, alături de şapcă. Într-un context de reducere bugetară, măsura nu este lipsită de importanţă, potrivit Army Times, având în vedere că o beretă costă 11,90 dolari, iar o şapcă 6,50 de dolari. Fiecare soldat le primeşte pe amândouă, odată cu echipamentul.

2 comentarii

teo 15-06-2011 - 10:11

Soldatii americani isi platesc singuri echipamentul, nu primesc decat hrana si armamentul gratis. Documentati-va mai bine

obelix 15-06-2011 - 10:41

aveti partial dreptate. isi platesc singuri uniforma cu banii primiti de la armata. bani care nu sunt impozitati (military clothing allowance).
detalii aici
http://www.militaryhub.com/article.cfm?id=132
si aici
http://www.militaryconnection.com/2010-pay-charts/clothing-allowance.asp

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult