Acasa Top SecretArmata US Navy: liber la căsătoriile între persoane de acelaşi sex

US Navy: liber la căsătoriile între persoane de acelaşi sex

scris de Z.V.
2 afisari

 Marina americană a autorizat oficierea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex la bazele sale militare odată cu ridicarea restricţiei privind homosexualitatea în armată, însă unii membri ai Congresului spun că acest lucru ar încălca altă lege federală, relatează The Independent.

Un memoriu semnat în 13 aprilie al şefului capelanilor din Marina SUA stipulează că, dacă baza este localizată într-un stat ce permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex, atunci aceasta poate fi folosită pentru a oficia astfel de ceremonii.

Locotenentul Alana Garas, purtător de cuvânt al Marinei americane, a precizat că nu s-a schimbat „politica”, ci este vorba de o schimbare pe viitor în practică.

Ea a adăugat că politica actuală va rămâne valabilă până la sfârşitul practicii „Nu întreba, nu spune”.

Restricţia privind înrolarea în Marină a persoanelor homosexuale, datând de 17 ani, a fost ridicată în decembrie 2010, însă politica Marinei rămâne în vigoare până la implementarea unui nou regulament.

Pe de altă parte, unii membri ai Congresului american spus că decizia Marinei încalcă o lege federală ce defineşte căsătoria drept uniunea între un bărbat şi o femeie.

Un membru al Congresului republican, din Missouri, a spus că în vreme ce un stat poate legaliza căsătoriile între persoane de acelaşi sex, proprietatea federală şi angajaţii federali, precum capelanii Marinei, nu ar trebui să oficieze căsătorii ce nu sunt recunoscute de legea federală.

2 comentarii

un crestin 12-05-2011 - 08:14

Da, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor pacatoase sa faca lucruri scarboase. Dupa care va urma zmoala sodomica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult