Acasa Top SecretArmata Venezuela înlocuieşte Hercules american cu Y-8 chinez

Venezuela înlocuieşte Hercules american cu Y-8 chinez

scris de M.A.
7 afisari

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a anunţat joi sosirea „primelor” avioane militare de transport chineze de tipul Y-8, care vor înlocui aparatele americane Hercules.

Venezuela înlocuieşte Hercules american cu Y-8 chinez

Venezuela înlocuieşte Hercules american cu Y-8 chinez (foto: key.aero)

Y-8 pentru suveranitatea şi apărarea ţării”, a afirmat Chavez la o reuniune cu miniştrii săi. „Avioanele Hercules sunt extraordinare, dar nici Y-8 nu sunt mai prejos”, a adăugat el, explicînd că decizia de a achiziţiona avioane chineze a fost luată după ce SUA au respins o comandă a armatei venezuelene şi în plus au refuzat să livreze piese de schimb pentru cele aflate în dotarea acesteia, transmite Moldpres, care citează agenţiii de presă internaţionale.

În anul 2006, SUA au decis să impună Venezuelei un embargou asupra oricărui tip de echipament militar, acuzînd guvernul de la Caracas că nu cooperează în lupta antiteroristă.

Societatea chineză AVIC Xian Aircraft Industry a anunţat în luna iunie că va livra Venezuelei 8 aparate de tipul Y-8. Până în prezent, compania chineză a exportat în total 25 de asemenea avioane, principalii clienţi fiind Iran, Sudan, Myanmar şi Sri Lanka.

4 comentarii

Ereticul 16-11-2012 - 15:57

O decizie inteleapta. Felicitari preseditelui Chavez.

geek-a-contra 16-11-2012 - 18:08

decizia inteleapta a venit DUPA ce americanii au decis sa le dea cu flit si sa nu le mai livreze avioane….

Salut 16-11-2012 - 18:55

Oricum ai lua-o, nu-i bine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult