Acasa Top SecretArmata Vezi ce armament are la bord Fregata Ferdinand

Vezi ce armament are la bord Fregata Ferdinand

scris de D.S.S.
39 afisari

Fregata Regele Ferdinand face parte din structurile care asigură participarea Forţelor Navale Române la operaţiuni internaţionale în cadrul unor grupări NATO, UE sau multinaţionale.

Administraţia Prezidenţiala a precizat într-un comunicat de presă că în urma şedinţei CSAT,  ”s-a hotărât participarea României cu forţe şi mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor (Arms Embargo) împotriva Libiei, constând în fregata Regele Ferdinand cu 205 militari şi doi ofiţeri de stat major specializaţi în forţe navale.”

 

Fregata Ferdinad-caracteristici tehnice

Fregata Ferdinad-caracteristici tehnice

DATE GENERALE DESPRE NAVĂ

  – deplasament ………………………………………………. 4900 tdw
    – lungime …………………………………………………….. 148,2 m
    – lăţime……………………………………………………….. 14,75 m
    – viteză maximă……………………………………………… 30 Nd
    – pescaj maxim………………………………………………. 6,4 m
    – număr punţi………………………………………………… 8
    – autonomie………………………………………………….. 4500 Mm
     – armament:
       • tun super-rapid 76 mm Oto Melara
       • instalaţii lansare torpile
       • sistem de comandă asistat de calculator
       • instalaţii de bruiaj pasiv
       • sisteme de lupta electronică
       • 9 sisteme radar
    – sistem de propulsie, 4 turbine Rolls-Royce
    – elice cu pas variabil
    – 4 Diesel generatoare a câte l MW la 450 V/60 Hz/3 faze   
   

Echipajul Fregatei Ferdinand

Echipajul Fregatei Ferdinand-foto SMFN

     În a doua etapă de operaţionalizare nava va fi dotată cu sisteme de rachete şi alte instalaţii de artilerie
     DATE DESPRE ECHIPAJ

Fregata este încadrată cu 205 militari profesionişti, astfel:
• 18 ofiţeri
• 76 maiştri militari
• 1 subofiţer
• 110 soldaţi şi gradaţi voluntari

    Pentru preluarea navei de la Marina Regală Britanică au fost selectaţi militari cu rezultate foarte bune din toate unităţile subordonate Statului Major al Forţelor Navale.
    Având la bază experienţa acumulată la bordul navelor româneşti, pregătirea de specialitate s-a desfăşurat în bazele din România şi din Marea Britanie, precum şi la bordul fregatei.
    Programul de pregătire în ţară a inclus o serie de cursuri, pornind de la cele de perfecţionare a cunoştinţelor de limba engleză şi terminând cu cele de specialitate militară.
    În baza navală Portsmouth au fost urmate cursuri de ajutor şi salvare pe mare, cursuri de vitalitate a navei şi cursuri de pregătire tehnică de specialitate, încheiate cu testări la standardele Marinei Regale Britanice.
    În concordanţă cu legea românească, dar folosind o mentalitate specifică structurilor NATO, organizarea echipajului se face pe patru servicii de luptă, într-un sistem nou, folosit pentru prima dată de o navă militară sub pavilion românesc.
    Cele patru servicii de luptă sunt:
        – logistic
        – operaţii
        – electromecanic
        – mentenanţă.

COMANDANTUL FREGATEI FERDINAND

Comandor Mihai PANAIT-S-a născut pe data de 27 martie 1968 în loc. Ţiţeşti, jud. Argeş şi este absolvent al Academiei Navale Mircea cel Bătrân – promoţia 1991.

Comandantul fregatei Ferdinand

Comandor Mihai Panait-Comandantul fregatei Ferdinand

În perioada 1999-2001 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, iar în 2009 a absolvit Colegiul Naval de Comandă, Newport, SUA.
A absolvit următoarele cursuri de carieră şi nivel: curs postuniversitar de conducere a unităţilor de marină/1999, curs de arme sub apă în cadrul Academiei Navale/2004, curs pentru echipa de comandă la Den Helder în Olanda/2005, curs Joint SMFA, Bucureşti/2006.
Şi-a început cariera la bordul navelor din cadrul Divizionului Dragoare, iar în anul 1997 a fost numit specialist cu artileria şi rachetele navale în biroul operaţii la Brigada 61 Nave Dragoare. După absolvirea Academiei de Înalte Studii Militare, în anul 2001 a devenit comandantul Puitorului de Mine şi Plase 271. În 2004 a ocupat funcţia de şef de stat major al Divizionului 146 Nave Minare-Deminare, iar din 2007 pe cea de locţiitor al comandantului aceleiaşi unităţi. În anul 2008 a fost încadrat ca Şef birou sprijin arme, protecţia forţei şi EOD la locţiitorul pentru operaţii din cadrul Componentei Operaţionale Navale.

De la 1 august 2009 este comandantul fregatei Regele Ferdinand.

Pentru activitatea desfăşurată, în anul 2007 a primit Emblema de Onoare a Statului Major General, iar în anul 2009, în cadrul Colegiului Naval de Comandă – Newport/SUA, i-a fost decernat premiul James H. Forrestal pentru Excellence in Strategy and Force Planning.
Din 2008 este cetăţean de onoare al statului Rhode Island-Newport-SUA
Este căsătorit cu Cristina şi au împreună o fată, Iulia.

3 comentarii

u s 23-03-2011 - 01:44

Fregata are la bord basinile imputite ale lui Basescu. Dementul de la Cotroceni mai are si butonul de autodistrugere la dispozitie, care il va teleporta tot la zidul de la Targoviste, fie ca-l apasa, fie ca nu.

Aolica 23-03-2011 - 06:59

1. De Obama, stim ca si-a pierdut orice sansa la a 2-lea mandat.
2. De principatele Golfului stim ca si-au pierdut fata si urmeaza prabusirea politica, care inseamna si sfarsitul dolarului.
3. De Iran stim ca devine putere regionala.

Dar de despagubiri vad ca inca nu se prea vorbeste. Dar chiar daca o sa se vorbeasca, adica ce, are ONU bani de asa ceva? Si Tribunalul de la Haga o sa chemne Consiliul Securitatii la intrebari? Aoleu, zau ca nu stiu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult