Acasa Top SecretArmata Vicepreşedintele AP NATO: Scutul antirachetă nu serveşte securităţii

Vicepreşedintele AP NATO: Scutul antirachetă nu serveşte securităţii

scris de M.A.
259 Afisari

Scutul antirachetă nu serveşte securităţii şi este ineficient din punct de vedere militar, consideră Jean Michel Boucheron, vicepreşedintele AP NATO.

Jean Michel Boucheron (france24.com)

Jean Michel Boucheron (foto: france24.com)

”Înţeleg că România vrea să semneze un acord privilegiat cu Statele Unite pentru a-şi garanta propria apărare. Personal, cred că acest sistem de apărare nu serveşte securităţii noastre. Toţi tehnicienii ştiu că la un atac cu rachetă acest sistem lasă să treacă trei sferturi din rachetele respective”, a declarat sâmbătă, la Bucureşti, la lucrările Adunării Parlamentare, Boucheron.

”Un asemenea sistem ai zice că atrage un act de agresiune. Nu înţeleg de ce prietenii noştri din SUA exercită asemenea presiuni ca să instalăm un asemenea sistem. Ca să instalăm un sistem de radare, da, foarte bine, măcar ştim de unde vin aceste rachete. Dar descurajarea este de fapt securitatea adevărată. Dacă vor să ne atace clar, imediat, va exista o reacţie nucleară. Ceea ce contează nu este sistemul de apărare antirachetă, ci capacitatea de a reacţiona, de a răspunde”, a mai spus Boucheron, citat de Agerpres.

”Părerea mea personală este că acest sistem antirachetă este ineficient din punct de vedere militar. Există alte sisteme mai eficace, mai eficiente şi mai relevante în domeniul militar. Acum 25 de ani, prietenii noştri americani, au încercat să ne tragă în acel scenariu – Războiul Stelelor. Se face acum aceeaşi încercare. Aş vrea ca prietenii din SUA să coopereze cu Europa într-o manieră mai utilă”, a punctat Jean Michel Boucheron.

2 comentarii

BULA 08-10-2011 - 14:26

Bine ca spune omul asta cum sta treaba cu antiaeriana de la Deveselu. Daca ziceam eu, ma luati toti la misto.

Camelian Propinatiu 11-10-2011 - 10:22

Franta duce in ultimul timp o politica atât de subtila incât ea insasi n-o mai poate intelege.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult