Victimă în urma unei explozii în poligonul Hărman | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata Victimă în urma unei explozii în poligonul Hărman

Victimă în urma unei explozii în poligonul Hărman

scris de D.S.S.
9 afisari

O  persoană a fost rănită în timpul unor trageri experimentale cu aruncătorul calibru 120 mm. Tragerile cu armamentul respectiv se executau în poligonul Hărman din judeţul Braşov.

Persoana rănită este angajat al Uzinei Carfil si participa la teste cu un nou tip de incarcatura explozivă pentru aruncătoarele de 82 mm. Se pare că la o primă tragere obuzul nu a explodat, fiind folosit la o a doau tragere. Persoana ranita a incercat a doua oara sa foloseasca proiectilul, moment in care a avut loc explozia. Rănitul a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean Braşov.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost alertat  în jurul orei  13.30.  La poligonul de la Hărman este distrusă si muniţia găsită accidental pe câmpuri sau în grădini.

Rănitul a suferit un traumatism toraco-abdominal sever cu posibilă ruptură de splină şi se află deja în sala de operaţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, a declarat purtătorul de cuvânt al SMUDR Braşov. dr. Cristina Vecerdi.
Viaţa pacientului nu este pusă în pericol, dar va mai rămâne în spital pentru tratament, a mai spus dr. Vecerdi. Incidentul este cercetat de procurori, poliţie, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, fiind considerat accident de muncă, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. Societatea ‘Carfil’ din Braşov produce tehnică militară atât pentru armata română cât şi pentru parteneri externi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult