Acasa Top SecretArmata UPDATE – Victor Ponta atacat cu rachete de talibani la Kandahar

UPDATE – Victor Ponta atacat cu rachete de talibani la Kandahar

scris de D.S.S.
21 afisari

UPDATE – Alarma de raid aerian cu rachete declanşată la baza românească din Kandahar nu a fost un eveniment special pentru soldaţi, ci a dat „culoare” ceremoniei de începere a retragerii trupelor din Afganistan, a afirmat premierul Ponta, spunând că îi pare rău că nu a putut sta mai mult la masă cu soldaţii.

„Din câte înţeleg de la soldaţii noştri, nu a fost nimic special, singurul lucru că nu am apucat să stăm mai mult de vorbă la masă. Un mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului. Atât timp cât am văzut militari români lângă mine, nu am avut absolut niciun fel de grijă. Ca să fiu foarte sincer, atunci când a sunat alarma, am crezut că e o chestie aşa, o glumă sau eventual un exerciţiu. Când i-am văzut însă pe comandanţii soldaţilor noştri aplicând procedura, mi-am dat seama că nu e de glumă şi nu am făcut decât să fiu foarte discplinat. Dincolo de primul moment, un pic de uimire, după aia am fost foarte disciplinat”, a spus Ponta, aflat în baza militară, după alarma aeriană.

Baza NATO din Kandahar a fost atacată, duminică, cu rachete, fiind luată măsura de evacuare și adăpostire în buncăre a oficialilor și civililor români prezenți pentru ceremonia privind începutul procedurii de retragere a contingentului României din Afganistan.

Victor Ponta atacat cu rachete de talibani la Kandahar

Victor Ponta atacat cu rachete de talibani la Kandahar

Premierul Victor Ponta efectuează, duminică, o vizită la Kandahar, fiind însoțit de ministrul Apărării, Mircea Dușa, și vicepremierul Gabriel OpreaOficialii români au fost urcați în vehicule blindate și transportați la buncăre, în adăposturi fiind conduși și ceilalți membri civili ai delegației românești.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la Kandahar, la ceremonia care marchează începutul procedurii de retragere a trupelor românești din Afganistan, că România este astăzi o țară mai sigură și un partener respectat de aliații din NATO datorită sacrificiului și curajului militarilor români care au fost în misiunile din acest teatru de operații.

„Stimați ofițeri, subofițeri, mă aflu aici pentru a vă mulțumi pentru tot ceea ce ați făcut în misiunile de aici, vă doresc să ajungeți toți bine acasă, vreau doar să spun încă o dată că datorită misiunii dvs, a sacrificiului, curajului, România este astăzi o țară mai sigură și un partener respectat de aliații noștri și țările NATO. Cei 23 de camarazi ai dvs. care și-au dat viața vor rămâne eroi ai României, mă gândesc la răniții care vor avea nevoie de sprijinul și solidaritatea noastră. Datoria Guvernului este să vă asigure condiții de viață mai bune decât cele pe care le-ați avut în ultima perioadă și aici. Vă așteptăm pe toți sănătoși acasă. Suntem mândri de voi! Mult succesc în continuare”, a afirmat premierul Victor Ponta.

Șeful Guvernului este însoțit la Kandahar de ministrul Apărării, Mircea Dușa, precum și de vicepremierul Gabriel Oprea.

Ministrul Dușa a subliniat că soldații români raportează „Misiune îndeplinită”, evocând faptul că soldații români au fost prezenți în Afganistan din februarie 2002.

Victor Ponta atacat cu rachete de talibani la Kandahar

Victor Ponta atacat cu rachete de talibani la Kandahar

„România a fost una dintre primele țări care a participat la misiunile ISAF, din februarie 2002. În iunie 2002, adică acum exact 12 ani, în Kandahar, în baza de aici, soseau soldații Scorpionii Roșii din Craiova. Dumneavoastră ați deschis misiunea batalioanelor în Afganistan și tot dumneavoastră o închideți, Din 2006, militarii români au primit în grijă cea mai periculoasă zonă din Afganistan, Zabul. Soldații români raportează astăzi ‘Misiune îndeplinită!'”, a afirmat ministrul Apărării.

El a arătat că militarii români în Afganistan nu au participat doar la misiuni militare, ci și umanitare. „În urma prezenței soldaților români în ultimii 12 ani vor rămâne școli, vor române spitale, zone stabile unde cetățenii afgani să poată trăi liniștiți. O parte din cultura poporului român va rămâne aici, prin ceea ce dvs. ați făcut aici, în misiunile fără caracter militar și aș vrea să le mulțumesc în primul rând doamnelor și domnișoarelor din armata română și să mulțumesc tuturor militarilor români care și-au îndeplinit misiunea”, a spus Mircea Dușa.

De asemenea, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat că militarii români sunt iubiți de români și respectați de partenerii internaționali.

„În momentul de față, România, Guvernul României, prin prezența premierului, ministrului Apărării, vă arătăm respectul și vă arată faptul că românii vă iubesc și aveți respectul partenerilor internaționali. V-ați făcut datoria astfel încât în momentul de față ați demonstrat că Armata Română este profesionistă, v-ați îndeplinit misiunea cu profesionalism, astfel încât în momentul de față Armata Română a demonstrat că este profesionistă și are respectul partenerilor internaționali. Militarii români luptă în teatrele de operații din Afganistan pentru că sunt patrioți, își respectă angajamentele și țara și luptă împotriva terorismului”, a spus Oprea.

Contingentul român din Afganistan este constituit în prezent de aproximativ 2.000 de militari, a căror retragere va avea în următoarele luni. Potrivit unui calendar anunțat de ministrul Dușa la începutul acestui an, numărul militarilor români care vor mai rămâne în Afganistan după sfârșitul acestui an va fi de aproximativ 200, aceștia urmând a se ocupa de instruirea armatei afgane.

26 comentarii

UnUL 29-06-2014 - 13:09

Mare păcat că nu l-au nimerit.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-06-2014 - 13:21

Avantaj CLANUL BASESCU !
Mircea Basescu este deja in /la SIGURANTZA !
Traian BASESCU il SECONDEAZA ,,, desi fost comandant ,
viitor CONDAMNAT cu …SIGURANTZA !

UnUL 29-06-2014 - 13:27

Ai vrut să spui ceva, Parpanghelaș?

mircea 29-06-2014 - 13:32

si totusi tu nu esti un bun crestin,parca faci parte din FAMIGLIA Basescu,educatie da raionala da partid PMR,PCR,PDL si PMP

Florin 29-06-2014 - 19:51

Atitudine tipica de hardliner. Fanatic.

pathfinder 30-06-2014 - 14:10

De ce ati sters mai tampitilor?

Citam din cineva…
Nu v-ati prins si ati ras comentariul.

Debila halebarda aveti astazi…

ancuta 30-06-2014 - 20:46

ancuta
30-06-2014 at 08:19
Ce porcarie!
Si-a permis mongoloidu’ asta, cu dusu’ cretin, ca la propunerea hemoroiDANA, sa injoseasca in direct Armata Romaniei!
Cu un exercitiu prezentat ca potential real!
Scarna-i scarna pana moare!

Antibasistul 30-06-2014 - 21:02

Mongoloidul DXN striga mongoloizii, rusineee!!!!

UnUL 30-06-2014 - 21:18

Bășinel trebuie să fii fie tâmpit la maximum fie lichea la modul extrem ca să-l aperi pe plagiatorul mitoman.

UnUL 29-06-2014 - 13:49

Credeam că președintele e marinar, nu brutar, Parpanghel.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-06-2014 - 14:25

Nu , ma’h ! E de
BRUTARIE ! ! !
Scrie pe QELLIE – BaSECU la —-PUSCARIE !

Mircea 29-06-2014 - 16:54

mircea
29-06-2014 at 15:35
cand a fost marinar??
Cand te jucai matale cu turturelul in praf bre. Auzi bey, n-o sa tzuci un presedinte ca Basescu in veci. Hai ,bey, uite pun pariu cu tine de acum un an vei veni sa scri cu cat era mai bine pe vremea lui Basescu decat al „actualului”, ca asa-i tzaganu, scuipa si apoi linge. Tara nu a mai avut presedinte mai capabil ca Basescu de la Revolutie incoace, iti dau semnat ce-ti spun, bey.

Mircea 29-06-2014 - 18:52

Vai mamaaaa, a disparut „‘mircea””, iarasi vorbesc singur….

UnUL 29-06-2014 - 19:10

La fel am pățit și eu, dar mai bine decât să fir murdărit în continuare forumul cu gunoaiele lui mirciulică.
P.S. Oricum, I-AM RFECENZAT „UITAȚIVĂ” SCRIS FĂRĂ CRATIMĂ.

UnUL 29-06-2014 - 19:11

„să fie”

UnUL 29-06-2014 - 17:09

„Uitați-vă” se scrie cu cratimă, b o u bătrân !

UnUL 29-06-2014 - 13:51

Frunzuliță măr rotat
Talibanii-au bombardat
Tonta s-a ascuns sub pat.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-06-2014 - 13:53

Si , iar VERDE de nai , dai !
BASESTI de p a r n a i !

neacsum 29-06-2014 - 21:20

Ce atac, asupra premierului ? A fost una din alarmele de rutină, numai că Propaganda pesedista scoate si ea ce poate din ea. Saracu Ponta si-a colorat pantalonii probabil si va povesti cat va trai cum a fost el atacat de afgani si i-a pus la punct amenintandu-i că îi dă drumul lui Oprea peste ei dacă nu se potolesc.

salut 29-06-2014 - 21:23

Va pune in CV.

MI-5 29-06-2014 - 21:36

maaarele erou afganez pontaxe…
N-a avut loc nici-un atac… a fost doar o alarma!!!…

Mircea 30-06-2014 - 06:03

Parlamentul trebuie sa constituie de urgenta doua super-comisii care sa verifice informatiile credibile despre faptul ca Basescu avea numarul de telefon al talibanilor. Antenele pregatesc (delete) au deja inregistrari. Jos dictatura criminala !

UnUL 30-06-2014 - 07:37

Și președinta uneia dintre comisii trebuie să fie Gabi Firea.

Antibasistul 30-06-2014 - 08:42

Adevarul va fi scos la lumina si chiorul va fi bagat la întuneric, in celula cu Mondialu!!!

UnUL 30-06-2014 - 09:03

Bășinel, te pomenești că ești și profet! Sa așteptăm și vom vedea.

jan dinu 30-06-2014 - 09:09

————— PONTA —————
este sinteza esentiala a boborulu mamaligar – ortodoX !!
Bravo,mai departe !!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult